İşte Deniz Baykal'ın planı

Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adayı olarak değerlendirilebileceğini söyleyen Deniz Baykal’ın aklında, başkan yardımcıları olarak Meral Akşener ile Ahmet Türk olduğu öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Ya aday ol ya bırak” çağrısı yapan Baykal’ın aklında iki model bulunuyor.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “ya aday ol ya bırak” dedi.

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de cumhurbaşkanlığı koltuğu için değerlendirilebileceğini söyledi.

Deniz Baykal, şimdi de MHP’den ihraç edilen Meral Akşener ve Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’e de başkan yardımcılığı teklifi götürecek.

Çarpıcı iddiayı Hürriyet Gazetesi yazdı. Habere göre, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın aklında iki model var.

Birinci model; adayın partinin tüm üyeleri, hatta başka parti üyelerinin de katılımıyla seçilmesi yönünde. Bu model için dünyadan da Yunanistan PASOK ve Fransa Sosyalist Parti örneği bulunuyor. Kısaca Baykal, tüm parti üyelerinin oy kullanacağı bir kongre ile genel başkan seçilmesini öneriyor.

İikinci model ise referandumdaki yüzde 49 oy dağıtılmadan, referandumda kabul edilen modele de karşı çıkılarak, seçime gidilmesi... Bu çerçevede seçimden önce başkan adayının, yardımcılarını da açıklaması gerektiği ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı için Abdullah Gül’ün değerlendirileceğini söyleyen Baykal’a göre, başkan yardımcısı olma teklifi Meral Akşener ve Ahmet Türk’e gönderilmeli.

Baykal’ın bu düşüncelerinin CHP içinde büyük tartışmaya yol açabileceği konuşuluyor.

ulusalkanal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül'e ilk mesajını verdi Gündem 'Çiçek fırtınası' yarın başlayacak ve 2 gün sürecek Gündem Türkiye ve Azerbaycan ortak askeri tatbikat yaptı Gündem Yüksek Seçim Kurulu (YSK) suç duyurusunda bulunacak Gündem