Boykot çağrısı yapan PKK tökezledi

Okulları boykot çağrısı yapan PKK tökezledi. Boykot çağrısı, tıpkı "özerklik" çağrısı gibi tutmadı. PKK'nın kendine en çok güvendiği kentlerde bile eğitime katılım yüksekti. PKK'lılar eğitimi engellemek için birçok bölgede hendekler kazdı, bombalı tuzaklar kurdu. Ancak bu da yeterli olmadı. Diyarbakır'daki bin 568 okuldan sadece 18'inde eğitime ara verildi. Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, halkın bu eylemlere tepki gösterdiğini söyledi, "eğitim hakkını engellemeye kimsenin hakkı yok" dedi.

Abone ol

PKK "okulları boykot" çağrısı yaptı ancak o çağrıya uyan olmadı. Eğitim-Öğretim döneminin ilk iki gününde bölgede okullara katılım oranı oldukça yüksekti.

Rakamlara göre; Diyarbakır'da bin 568 okuldan sadece 4 ilçedeki 18 okulda eğitim yapılmadı. Kentteki 500 bin öğrenciden sadece 10 bin 750'si okula devam edemedi. 10 bin 750 öğrencinin okula gidememesinin nedeni de "boykot" çağrısı değil, PKK'nın bombalı saldırı tehdidi oldu.

Terör örgütü okullara ulaşımı engellemek için çalışma yürüttü. Silvan ilçesindeki Tekel ve Mescit mahallelerindeki okul yollarına hendekler kazıldı. İki mahalledeki 8 okulda eğitim verilemedi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Abdulkadir Paşa, Fırat, Yenişehir, Dicle ve Barış mahallelerinde yollara hendekler kazıldı. Bu nedenle ilçedeki 40 okuldan 10'unda eğitim yapılamadı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Cudi, Sur, Yafes ve Nur mahallelerinde bulunan 14 okulda güvenlik sorunu oluştu.

Bu okullarda okuyan öğrenciler başka okullara taşınarak eğitime katılması sağlandı.

Çarpıcı rakamları açıklayan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, PKK'nın eğitimi boykot çağrısına tepki gösterdi. Elçi, insanların yaşam hakkını engelleyen uygulamalara son verilmesi gerektiğini söyledi.

Halkın PKK eylemlerine içten içe tepki gösterdiğini söyleyen Elçi, "Temel bir hak olan eğitim hakkını kimsenin engellemeye hakkı yoktur. Bu aynı zamanda çocukların ve toplumun geleceği açısından da önemli bir meseledir" dedi. Elçi, toplumun ve çocukların mağdur edildiğini ifade etti.

Elçi, "hendek kazma, taşlı saldırıda bulunma, barikat kurma ve silahlı çatışmaların toplumu rahatsız ettiğini" vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Beytüşşebap Kaymakamı'ndan sosyal medyayı sallayan mesaj: İyi dinleyin! Gündem Erzurum şehidini karşıladı Gündem TBMM yarın "aç-kapa" yapacak Gündem Vatan Partisi bu toprakların namusu ve vicdanıdır! Gündem