PYD'den ödül alan McGurk: PYD başarılı olacak

Amerika'dan Ankara'yı kızdıracak PYD'ye destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. Terör örgütü PYD'nin elinden ödül alan ABD Başkanı Obama’nın özel temsilcisi Brett McGurk, PYD'li teröristleri kastederek "başarılı olacakları konusunda iyimserim" dedi. PYD konusundaki tutumlarının değişmeyeceğini açıklayan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook da "Bu konuda Türkiye ile aynı fikirde olmayışımız sürecek" dedi.

Abone ol

Amerika, Ankara'da bombalı saldırı düzenleyen PYD'yle ilgili tutumunu değiştirmek yerine terör örgütünü daha fazla sahiplenen açıklamalar yapıyor.

Suriye'nin Aynel Arab bölgesine giderek PYD'li teröristlerle poz verip onlardan ödül olan ABD Başkanı Obama'nın özel temsilcisi Brett McGurk, Beyaz Saray’ın günlük basın toplantısına katıldı. Gruk, PYD ziyaretini savundu, "Ziyaretin amacı Şadadi kasabasının geri alınmasına yönelik operasyondu" dedi.

Obama'nın özel temsilcisi, PYD'li teröristler için başarı dileyerek "Şadadi operasyonun başarıya ulaşacağı konusunda iyimseriz" ifadesini kullandı. McGurk ayrıca Türkiye’nin IŞİD'e karşı uluslararası kampanyanın “asıl partnerlerinden” biri olduğunu kaydetti ve “Türkiye'siz bunu başaramazdık” diye konuştu.

Amerika'dan bir diğer PYD açıklaması savunma bakanlığından geldi. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, PYD'yi desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Cook, “Suriye’de Kürtler özelindeki durumu Türkiye ile uzun uzadıya konuştuk. Terör faaliyetleriyle ilgili endişelerini anlamakla birlikte bu konuda Türkiye ile aynı fikirde olmayışımız sürecek” ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Bolivya’da iktidar Referandumu Kaybetti Dünya Kremlin açıkladı: Putin'le Esad'dan telefon görüşmesi Dünya Fidel Castro'nun acı günü Dünya Bu sabah kaybolan uçağın enkazına ulaşıldı Dünya