54’ü tutuklu 230 sanığın yargılanmasına devam ediliyor

2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 54’ü tutuklu 230 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Duruşmada tutuklu bulunan 54 sanığın Fethullahçı Terör Örgütüne üye oldukları kaydediliyor

Abone ol

2010 KPSS sorularını çalan 54’ü tutuklu 230 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Duruşma Ankara 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Sanıkların, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına üye oldukları kaydediliyor.

Sanıklar silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılıkla suçlanıyor.

5 gün devam edecek duruşmada tutuklu bulunan 54 sanık dinleniyor. Savunmasını yapan sanıklar kopya çekmediklerini ya da soruları daha önceden ele geçirmediklerini iddia ediyor.

Sanıklar arasında eski ÖSYM Başkanları Ünal Yarımağan ve Ali Demir ile eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan da bulunuyor.

Sanıklar arasındaki yakın ilişkiye dikkat çekilirken bu kişilerin sınavda sorulara verdiği yanıtlar, hatta yanlışlarının bile aynı olduğu tespit edildi.

Tekrar edilen sınavla birlikte devletin 9 milyon 111 lira zarara uğratıldığına dikkat çekiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Ümit Özdağ, MHP genel başkanlığına adaylığını açıkladı Gündem Ali Ağaoğlu’ndan tepki çeken Taksim yorumu Gündem Güvenlik uzmanı Mete Yarar, Ulusal Kanal'a konuştu Gündem Bakan Çavuşoğlu, ABD'li Blinken ve McGurk ile görüşecek Gündem