İmam deşifre oldu!

Fethullahçıların Emniyet'teki İmamı Osman Hilmi Özdil ilk kez görüntülendi. "Kozanlı Ömer" kod ismiyle tanınan Özdil, Emniyet'teki Fethullahçı örgütlenmeyi yönetenlerin başında geliyor. Osman Hilmi Özdil hakkında, Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın kitabında da önemli suçlamalar yer alıyordu. İşte Osman Hilmi Özdil...

Abone ol

Fethullahçı örgütlenmenin Emniyet'teki İmamı Osman Hilmi Özdil, ilk kez görüntülendi.

Sabah Gazetesi, "Kozanlı Ömer" kod adlı Özdil'in fotoğrafını yayıMladı.

Sigortacılık yaptığı belirtilen Özdil'in İstanbul'da yaşadığı ortaya çıktı. Özdil'in "Yeni Master" adlı sigorta şirketine kayıtlı araçla gezdiği ve bu şirketin Emniyet Genel Müdürlüğü'nün araçlarına sigorta yapan şirket olduğu iddia edildi.

Özdil'in, Fethullahçıların merkezi konumundaki Altunizade FEM'e sıklıkla gittiği belirtildi. Gazete, Özdil'in takip edilme ihtimaline karşı önlemler aldığını öne sürdü.

Osman Hilmi Özdil, Ergenekon ve Balyoz tertiplerin kilit ismi durumunda. Özdil, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki atamaları da kontrol ettiği belirtiliyor. "Kozanlı Ömer" kod isimli Osman Hilmi Özdil'in kimliği Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın "Haliç'te Yaşayan Simonlar" kitabında açıklanmıştı.

Kitapta, Özdil hakkında cemaat mensuplarının hazırladığı rapora yer veriliyor ve İmam olduğu belirtilen Özdil'in gizliliğe riayet etmediği rapor ediliyordu.

Bu raporda, Özdil'in üst düzey Emniyet personeli hakkındaki bilgi ve belgeleri Amerika ziyareti sırasında Federal Araştırma Bürosu FBI'ya yakalattırdığı bilgisine yer veriliyordu. Kitapta, Özdil'in bilgisayarında bulunan Emniyet ile ilgili bütün bilgi ve belgelerin Amerikalılar tarafından kopyalandığı kaydediliyordu.

Avcı, "Kozanlı Ömer kod adlı Osman Hilmi Özdil mi yoksa Emniyet Genel Müdürü, Daire Başkanları mı polis teşkilatını yönetiyor?" sorusunu yöneltmişti.

ulusalkanal.com.tr

Jandarmadan açıklama! Gündem Türkiye ve Perinçek kazandı Gündem İstanbul'da polis müdahelesi Gündem Elif Çermik yaşam mücadelesi veriyor Gündem