Mısır ve Türkiye arasındaki o anlaşma sona erdi

AKP Hükümetinin dış politikaları yüzünden ikili ilişkilerin koptuğu Mısır'dan, ticari açıdan önemli bir açıklama geldi. Mısır, Türkiye ile Ro-Ro ve Karayolu Transit Taşımacılığı mutabakatı muhtırası süresinin sonlandığını duyurdu

Abone ol

AKP hükümetinin Mısır'ın içişlerine müdahale etmesi, Mısır yönetimini seçim meydanlarında siyasi propaganda malzemesi yapması, Türkiye'ye ekonomik açıdan büyük bir kayıp getirdi.

Mısır, Türkiye ile Ro-Ro ve Karayolu Transit Taşımacılığı Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Muhtırası'nın süresinin 23 Nisan itibariyle bittiğini duyurdu.

Sputniknews'e göre; Kızıldeniz Liman İşletmeleri Müdürlüğü Basın Sözcüsü Abdurrahim Mustafa tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mutabakat Muhtırası için belirlenen sürenin bittiği ifade edildi.

Açıklamada, mutabakat muhtırasının 23 Nisan 2012'de yürürlüğe konduğu ve 3 yıl süresince devam ettiği kaydedildi.

Türkiye ve Mısır arasında Nisan 2012'de Körfez ülkelerine gıda malzemeleri, elektronik cihazlar, tekstil ürünleri ihracatını kolaylaştırmak amacıyla, Mısır'ın limanlarının kullanılmasını içeren 3 yıllık anlaşma imzalanmıştı. Anlaşma Türk ekonomisi için büyük önem taşıyordu.

Kahire, Ankara'nın Sisi yönetimine yönelik tepkisi nedeniyle ilişkilerin gerilmesinin ardından 29 Ekim 2014’te Ro-Ro anlaşmasını sonlandıracağını duyurmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Yemen sınırında olağanüstü hal Dünya İsrail, Gazze'yi vurdu Dünya Stockholm Büyükelçiliği'nde bu yıl bir ilk yaşandı Dünya Almanya Cumhurbaşkanı'nın "Soykırım" kelimesini kullanıp kullanmayacağı şüpheli Dünya