CHP'de gergin kongre

CHP'de tartışmalara neden İzmir İl Başkanlığı için il kongresi bugün yapıldı. Alaattin Yüksel ve Nevzat Kavalar'ın aday olduğu kongrede seçimin çarşaf liste yapılması kararlaştırıldı. Oy sayım işlemi henüz tamamlanmadı.

Abone ol

CHP İzmir İl Kongresi yapıldı. Tartışmaların gölgesinde yapılan kongrede Alaattin Yüksel ve Nevzat Kavalar il başkanlığına aday oldu.

İl örgütü, ilçe başkanları ve belediye başkanları arasında tartışmalara neden olan kongrede, Divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan yaptı. İl kongresinde seçime çarşaf liste ile gidilmesi kararlaştırıldı.

Adaylardan Alaattin Yüksel salona İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte girdi ve delegeyi birlikte selamladı.

Diğer aday Kavalar içinde "İşte örgüt işte başkan" sloganları atıldı. Kavalar'ın selamlaması sırasında ilçe belediye başkanları yerlerinden kalkmadı. Milletvekilleri ise alkışlayarak ve Kavalar'a sarılarak destek verdi.

CHP milletvekili Tuncay Özkan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Özkan'ın "Sana soruyorum; hangi önseçimden çıktın geldin? Nasıl olur da Genel Merkez'in iradesini ayaklar altına alırsınız" sözleri tansiyonu bir anda yükseltti.

Tuncay Özkan'ın bu sözleri üzerine, bir grup kürsüye yürümek istedi.

CHP Genel Başkanlığı'na aday olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da salonda partililere seslendi.

ulusalkanal.com.tr

CHP'den operasyonlara itiraz Gündem Suikastten bir hafta öncesine kadar Ankara’ya gelen yabancı uyruklu kişiler de araştırılıyor Gündem TGB ve ADD yöneticisi 101 kişi torba dosyalarla 4 yıl dinlendi Gündem Gazetecilere "özgürlük" istediler Gündem