2 polis serbest

Hrant Dink cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada, tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde komiser olan Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit, serbest bırakıldı. 2 polise yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

Abone ol

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen, Özkan Mumcu ve Muhittin Zenit, yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Özkan Mumcu, Dink'in öldürüldüğü dönemde Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde komiser, Muhittin Zenit de İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde istihbaratçı polis olarak görev yapıyordu.

Muhittin Zenit'in, Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'na 17 Şubat 2006'da gönderilen yazıya ekli F4 raporunu hazırlamıştı. Raporda "ses getirici bir eylemde bulunularak Dink'in öldürüleceği" şeklinde uyarılar olduğu iddia edilmişti.

Soruşturma kapsamında ''şüpheli'' sıfatıyla ifadelerinin alınması için çağrılan Özkan Mumcu ve Muhittin Zenit, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gitti ve soruşturmayı yürüten savcı Gökalp Kökçü'ye ifade verdi.

Savcı, Mumcu ve Zenit'i "ihmali davranışla ölüme sebebiyet verme" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

2 polis, "yurtdışına çıkış yasağı" getirilerek mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

ulusalkanal.com.tr

''Sürpriz de yapabiliriz'' Gündem İki cinayetle ilgili soruşturma derinleşiyor Gündem Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu harekete geçti Gündem Ali İsmail Korkmaz'ı öldüren polisin avukatı: Polis değil, eylemciler yargılanmalı Gündem