Uluslararası Af Örgütü: PYD etnik temizlik yapıyor

PYD’nin Suriye Türkmenleri ve Araplara yönelik etnik temizlik girişimleri bir kez daha raporlara yansıdı. Uluslararası Af Örgütü, PYD’nin kontrolündeki 14 köy ve ilçede araştırma yaptı. Rapora göre, PKK uzantısı terörist örgüt Arap ve Türkmen köylerini ateşe verdi, bölgeyi terk etmesi için köylüleri ölümle tehdit etti, savaş suçu işledi.

Abone ol

Uluslararası Af Örgütü PYD’nin Türkmen ve Araplara yönelik etnik temizlik girişimlerine ilişkin dikkat çeken bir rapor daha yayınladı.

Örgüt, PYD’nin kontrolündeki 14 köy ve ilçede araştırma yaptı. “Gidecek yerimiz yok” başlıklı rapora göre, PYD insan haklarını ihlal etti ve savaş suçu işledi.

Raporda Arap ve Türkmen köylerinin ateşe verildiği ve köylülerin de bölgeyi terk etmesi için ölümle tehdit edildiği vurgulandı. Örgüt PYD’nin Arap ve Türkmen sivillerin yaşadığı bölgeleri kullanılamaz hale getirdiğini ve bölge sakinlerini zorla yerlerinden ettiği belirtti. Bölgenin bazı Kürt sakinlerinin de benzer muamelelere maruz kaldığına işaret edildi.

Af Örgütü’ne konuşan bazı siviller de, PYD’nin kendilerini kurşuna dizmekle ve ABD’nin liderliğindeki uluslararası koalisyonun hava saldırılarına maruz bırakmakla tehdit ettiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Lübnan ve İsviçre’den Levent Kırca için taziye mesajı Dünya Hollanda: MH17 yolcuları acı çekmeden öldü Dünya Şam'daki Saldırı ile ilgili Rusya'dan ilk tepki Dünya Putin'den Türkiye açıklaması Dünya