Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü'nden şok açıklama!

"Piyasada 4 milyon çek yaprağı var, bunlar pimi çekilmemiş bomba gibi dolaşıyor!" Bu uyarıyı Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz yaptı. Akdeniz, her ay 20 bin karşılıksız çek kullanıldığını belirtti.

Abone ol

Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz, karşılıksız çeklere ilişkin istatistiki verileri açıkladı.

Finansal Hizmet Platformu Findeks’in birinci yılı nedeni ile düzenlenen toplantıda konuşan Akdeniz, yaklaşık 1 buçuk milyon kişinin çek kullandığını belirtti.

310 bin kişinin halen ödenmemiş en az bir çeki bulunduğunu hatırlatan Akdeniz, asıl tehlikeyi henüz yazılmamış çeklerin yarattığını söyledi.

Akdeniz, "310 bin kişinin elindeki çek defterinde halen keşide edilmemiş yaklaşık 4 milyon boş çek yaprağı var. Bu 4 milyon pimi çekilmemiş bomba demek. Özellikle KOBİ’lerin kendilerini karşılıksız çek riskinden koruması için mutlaka iş yaptıkları kişilerin çeklerini ve finansal geçmişlerini Kredi Kayıt Bürosu olarak sunduğumuz hizmetlerle kontrol etmeleri gerekiyor." dedi.

Her ay ortalama 20 bin çekin karşılıksız çıktığını belirten Akdeniz bu kişilere çek verilmeden önce mali geçmişinin incelenmesi gerektiğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Dolar ve euro ne kadar oldu? Ekonomi Merkez frene basıyor ama... Ekonomi Merkez Bankası para politikasını sıkılaştırdı! Ekonomi Benzine büyük indirim Ekonomi