Türkiye ve Azerbaycan ortak askeri tatbikat yaptı

Türkiye ve Azerbaycan ortak askeri tatbikat yaptı. İki ülkenin bayrakları aynı zırhlı araçta dalgalandı. Tatbikat kapsamında temsili düşman hedefleri başarıyla imha edildi.

Abone ol

Temsili düşmanlar karadan ve havadan hedef alındı. Tatbikat savaş sahnelerini aratmadı.

Türk ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan'daki ortak askeri tatbikatı devam ediyor.

İki ülke arasındaki askeri iş birliği çerçevesinde, koordinasyonun geliştirilmesi amacıyla başlatılan tatbikatın ikinci gününde yapılan görevler başarıyla tamamlandı.

Yüksekliklerdeki temsili düşman hedeflerine top, havan topu ve helikopterlerden atış yapıldı. Ardında Türkiye ve Azerbaycan bayraklarının dalgalandığı tank ve zırhlı araçlar düşman hedeflerine doğru atağa geçti. Hedefler, yapılan atışlarla imha edildi ve helikopterle düşman mevzilerine indirilen askerler bölgeyi ele geçirdi.

Bakü yakınlarında askeri eğitim alanındaki tatbikatta bin asker, 80 tank ve zırhlı araç, 60 top ve havan topu, 12 taarruz ve nakliye helikopterleri ve hava savunma sistemleri yer aldı.

Tatbikat, 5 Mayıs'a kadar devam edecek.

ulusal.com.tr

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) suç duyurusunda bulunacak Gündem CHP'de olağan kongre süreci başladı Gündem TSK'dan ABD'li komutana yanıt Gündem CHP'de Fikri Sağlar için disiplin soruşturması Gündem