''PYD etnik temizlik yapıyor''

Suriye'nin eski Tel Abyad Meclis Üyesi Ahmed el-Hac Salih, PYD'nin kentteki insan hakları ihallerinin "etnik temizlik" boyutuna geldiğini söyledi. Salih, PYD'nin Türkmen ve Arap aileleri göçe zorladığını, evleri ve kentleri yağmaladığını yüzlerce kişiye işkence yaptığını belirtti.

Abone ol

Suriye'nin eski Tel Abyad Meclis üyesi Ahmed el-Hac Salih, YPG'nin Halep'e bağlı Tel Abyad'ta etnik temizliğa başladığını belirtti.

Anadolu Ajansı'na konuşan Salih, YPG'nin sivillerin evlerini yağmaladığını, Arapları ve Türkmenleri sistematik göçe zorladığını ifade etti.

Salih, "YPG, kontrolü altındaki Rakka'nın kuzey banliyölerinde yeni bir yöntem kullanıyor. Yüzlerce kişiyi baskıyla gözaltına aldı. Ayn İsa ve diğer köylerde YPG'nin gözaltına aldığı kişilerden bazılarının cesetleri üzerinde işkence izleri bulundu" diye konuştu.

YPG'nin Irtuvaziyye köyünde halka "evlerinizi terk edin" tehdidinde bulunduğunu belirten Salih, örgütün bölgedeki bir çok araç gereci de çaldığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Sosyal medya yalanları ve Çin! Dünya Kremlin Sözcüsü açıkladı! Dünya O örgüt Nijerya'da camilere saldırdı: 150 ölü Dünya Matti Makkonen hayatını kaybetti Dünya