Trabzon'daki orman yangınlarını PKK üstlendi

Türkiye'nin kararlı mücadelesiyle bitme noktasına gelen PKK terör örgütü, son çırpınışlarını yaşıyor. Teröristler bu kez ormanları ateşe vermeye başladı. Karadeniz Bölgesi'nde 4 ilde 58 orman yangını çıktı. 45'i kontrol altına alındı.

Abone ol

Karadeniz orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Bölgede 4 ilde toplam 58 yangın çıktı. 45'i kontrol altına alındı. 13 noktadaki çalışmalar ise sürüyor.

Trabzon, Gümüşhane, Ordu ve Giresun'da çok sayıda orman ve kırsal alanda yangın meydana geldi. Kuvvetli lodosun etkisiyle alevler hızla yayıldı.

58 yangından 37'si Trabzon ve Gümüşhane'nin 11 ilçesinde meydana geldi ve 22'si söndürüldü. 7'si de kontrol altına alındı.

Devam eden 8 orman yangını için ekiplerin kontrol altına alma çalışmaları ise sürüyor. 80 hektar ormanlık alan ile 10 hektar fındıklık ve 5 ahır, baraka tarzı yapı da zarar gördü.

Ordu ve Giresun'da meydana gelen toplam 21 orman yangınından 16'sı kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürüyor.

İllerde devam eden 5 yangını kontrol altına alma çalışmaları ise yoğun bir şekilde devam ediyor. Bölgede yaklaşık 70 hektarlık alan zarar gördü.

Trabzon'daki orman yangınlarını PKK üstlendi. Haber, Terör örgütü PKK'ya yakın yayın organlarında yer aldı.

Kendilerine "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" diyen PKK'lı grup, "Trabzon'un bütün ilçelerinde eylem gerçekleştirdik" açıklaması yaptı.

ulusal.com.tr

pkk
Gökçek, Tuna ve Aygün için suç duyurusu Gündem Akfırat: Çin'de Uygurca basılmış Yuan kullanılıyor Gündem Son dakika haberleri... Kanal İstanbul'la ilgili yeni gelişmeler Gündem Gazilerden 'sehven emekli' tepkisi Gündem