İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma yasağına ilişkin genelge

İçişleri Bakanlığı, 15 ilde uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin valiliklere genelge gönderdi. Buna göre 15 Mayıs Cuma günü market, bakkal ve manavlara ek olarak kasaplar da saat 23.00'e kadar faaliyetlerine devam edebilecek. Bu işletmeler, 16 ve 17 Mayıs'ta kapalı olacak. 18 ve 19 Mayıs'ta ise 10.00-16.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecekler.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı, 15 ilde 15 Mayıs 24.00'ten 19 Mayıs 24.00'e kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin valiliklere genelge gönderdi.

Buna göre, 15 Mayıs Cuma günü market, bakkal ve manavlara ek olarak kasaplar da saat 23.00'e kadar faaliyetlerine devam edebilecek. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 16 ve 17 Mayıs'ta bu işletmeler kapalı olacak. 18 ve 19 Mayıs'ta ise 10.00-16.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecekler.

Vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın market, bakkal, manav ve kasaplara gidip gelebilecek. Aynı saatler arasında bu işletmeler evlere servis yapabilecek.

Ekmek üretiminin yapıldığı fırın veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile tatlı üretiminin yapıldığı iş yerleri açık olacak.

Sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere lokanta ve restoran tarzı iş yerleri, ilaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri açık olabilecek.

17 Mayıs 2020 Pazar günü, 11.00-15.00 saatleri arasında 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar ve ihtiyaç duyulan hallerde bunların refakatçileri istisna kapsamında olacak. Ancak yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına uymak ve maske takmak şartıyla...

Kısıtlamanın olduğu günlerde, ayrı anne ve babalar mahkeme kararını ibraz etmeleri şartıyla çocuklarını görebilecek. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara adli ve idari işlem uygulanacak.

ULUSAL.COM.TR

İletişim Başkanı Altun'dan sağlık çalışanlarına teşekkür Gündem KKTC Başbakanı Tatar'dan o açıklamaya tepki Gündem Avrupa'ya giden tırda 573 bin 750 maske ele geçirildi Gündem MSB'den M4 kara yolunda devriye açıklaması Gündem