Hiroşima'nın sessiz 70. yılı

Japonya'nın dört bir yanında Amerikan hava kuvvetleri tarafından atılan ilk atom bombası faciasının 70. yılında bir anma töreni düzenledi.

Abone ol

Japonya'nın dört bir yanında Amerikan hava kuvvetleri tarafından atılan ilk atom bombası faciasının 70. yılında bir anma töreni düzenledi.

Şehrin Motoyasu Nehri'ne binlerce fener bırakılmadan önce Hiroşima anıt parkında bir seremoni düzenlendi.

Bombalamanın -ve üç gün sonra Nagasaki'de bir diğeri- İkinci Dünya Savaşı'nı bitirdiği kabul ediliyor. Ama aslında savaşla birlikte şehirdeki 140 bin kişin hayatını da sona erdirdi.

Enola Gay olara adlandıran bir Amerikan B-29 bomba uçağı 6 Ağustos 1945 tarihinde, saat 08.10 sularında, şehrin 600 metre üzerine uranyum bombasını bıraktı.

Yalnızca bombanın atıldığı o gün, en az 70 bin kişinin öldüğüne inanılıyor. Çok daha fazlasıysa bombadan yayılan radyasyon yüzünden korkunç yaralar alarak felaket gününü takip eden günler, haftalar ve hatta aylar boyunca hayatını kaybetmeye devam etti.

BBC'nin haberine göre; Japonya'nın her yerinden insnalar hayatını kaybeden insanları anmak ve felaketi kınamak için 1 dakikalık sessizliğe büründüler. Hiroşima'da ise yerel saate göre tam 08.15'te, bombanın atıldığı saat, bir çan çaldı.

1945 saldırısının yakınında kurulan Hiroşima Barış Park'ında yapılan sermoniye 40 bin kişi katıldı ve dünya çapındaki nükleer silahlanma lanetlendi.

ulusalkanal.com.tr

Otobüsü beklemekten vazgeçti, hayatı kurtuldu Dünya IŞiD bunu ilk kez yaptı Dünya Resmi açıklama geldi: Kayıp uçak bulundu Dünya Putin'in planını açıkladı! Dünya