İran'ın füze operasyonu neyin başlangıcı?

Dünya İran'ın ABD üslerine gerçekleştirdiği operasyonu konuşuyor. Ulusal Kanal İran'da operasyonun yankılarını takip ediyor. İran operasyon ile hangi mesajı verdi?, Operasyon neyin başlangıcı, ABD'nin hedefi neden Kasım Süleymani oldu. Trump Irak'a neden NATO'yu davet ediyor? İranlı Siyaset Bilimci Ferşid Bageryan Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtladı.

Abone ol

Dünya, ABD'nin suikasti ardından İran'ın gerçekleştirdiği füze oprasyonunu konuşuyor.

Ulusal Kanal İran'da, sorulara yanıt aradı.

Gelişmeleri Ulusal Kanal'a değerlendiren İranlı siyaset bilimci Ferşad Bageryan önemli açıklamalarda bulundu.

Bageryan, ABD'nin Irak'ta bulunan iki üssüne gerçekleşen füze operasyonunun bir intikam saldırısı olmadığı görüşünü savunuyor.

Bageryan'a göre intikam ABD'nin bölgeden tamamen kovulması ile alınmış olacak.

İranlı siyaset bilimci ABD'nin gerçekleştirdiği terör sadırısı ile Korgeneral Kasım Süleymaniyi neden hedef aldığını ve Trump'ın NATO'yu neden Irak'a davet etmesinin nedenlerini sıraladı.

Ferşad Bageryan, Türkiye'de Kasım Süleymani için başlatılan kara propagandanın İran tarafından yakından takip edildiğini belirtti. Kasım Süleymani'nin dün ya kamuoyunda gerçekten anlaşılabilmesi için Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'in duruşunu referans olarak gösterdi.

HABER: YAKUP ASLAN

ulusal.com.tr

Son dakika: Hafter, ateşkes çağrılarını reddetti Dünya İran'a yönelik psikolojik savaş Dünya Irak'tan ABD'ye flaş talep Dünya "Ukrayna uçağına füze isabet etmedi" Dünya