GOP'ta ''tepkili'' tören

İstanbul Gaziosmanpaşa'da tepkilere rağmen sürdürülen kentsel dönüşüm projelerinin temeli Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katıldığı bir törenle atıldı. Yaklaşık 5 yıldır dönüşüm mağduru olduklarını söyleyen Gaziosmanpaşalılar, yasal süreç devam ettiği halde projelerin temellerinin atılmasına tepki gösterdi.

Abone ol

İstanbul Gaziosmanpaşa'da, kentsel dönüşüm projelerinin temeli vatandaşların tepkileri arasında atıldı.

Temel atma törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve AKP'li İstanbul İl yönetcileri ve az sayıda vatandaş katıldı.

Geniş güvenlik önlemi altında yapılan tören öncesi, polis dönüşüm mağdurlarının ellerindeki tepki dövizlerine el koydu.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ve Vali Şahin'in, "Proje vatandaşların rızası ile yapılıyor" sözlerine vatandaşlar katılmıyor.

Mağdur olduğunu söyleyen bir mahallelli, Bakan Özhaseki'ye yaşadıkları sorunları içeren bir klasör teslim etti.

Yaklaşık 5 yıldır mağdur olduklarını belirten Gaziosmanpaşalılar, kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istiyor.

Yıldıztabya Mahalle temsilcisi Süleyman Çelik, mahkeme sürecinin tamamlanmadığı halde devam eden çalışmaların hukuksuz olduğunu savundu.

İstanbul'un depreme en dayanıklı bölgelerinden biri olan ilçe, daha önce 6306 afet yasası ile "Riskli alan" ilan edilmişti. Ancak bu karar vatandaşların şikayeti üzerine Danıştay tarafından bozuldu. Ardından aynı mahalleler için, 10 Nisan 2016'da Bakanlar Kurulu tarafından "Acele kamulaştırma" kararı verildi. Buna da itiraz eden mahalle sakinleri sonuç alınana kadar mücadele edeceklerini söylüyor.

HABER: GÖKHAN ÇELİK - KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

Fırat Kalkanı'nda hedef olan Dabık neden önemli? Gündem Kahraman şehitlere veda Gündem Kılıçdaroğlu: Hayat Güzeldir'i, IMC'yi neden kapatıyorsunuz? Gündem Diyarbakır'da askeri üs bölgesine saldırı düzenlendi Gündem