Balon balığı avlayanlara ödeme yapılacak

Antalya'da balon balığı popülasyonunu azaltmak için yeni bir uygulama başlatıldı. Resmi Gazete'de de yayımlanan uygulama ile balon balığının farklı türlerini avlayanlara adet başı 50 kuruş ile 5 lira ödeme yapılacak.

Abone ol

Sucul biyolojik çeşitliliğe ve balıkçıların av araçlarına zarar veren balon balıklarının ekosistemdeki yoğunluğunu azaltmak için yeni bir av çalışması başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, balon balığı avcılığı desteği 8 türü kapsayacak.

Karara göre, "Lagocephalus sceleratus" türüne 500 bin adete kadar 5 lira, diğer türlere ise 5 milyon adete kadar balık başına 50 kuruş destek verilecek.

Tebliğin yayınlanmasının ardından balon balığı alımına başlanacak. Avın hangi tarihte başlayacağı, ödemelerin nasıl olacağı, kuyruk mu yoksa balığın tamamının mı alınacağı tebliğde belli olacak.

Geçen yılki avlamada kısa sürede 36 bin balık yakalanmıştı. Bu yıl zaman bol olduğu için balıkçılar hedeflenen 500 bin rakamına ulaşacaklarını söylüyor.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu da yeni kararı değerlendirdi.

Antalya Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifi Birlik Başkanı Cengiz Balta ise geçen yıl kısıtlı bir süreyle verilen desteğin bu yıl zamanının uzun olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Biga'da deprem Yurt Salgında çocuk olmak... Yurt Tam kapanmada itfaiyeciler görev başında Yurt Moto kuryeler çözüm bekliyor Yurt