BM'deki Filistin oylamasıyla ilgili Rusya’dan dikkat çeken açıklama

Birleşmiş Milletler 10 Eylül’de Filistin bayrağının Genel Merkez binasının önüne asılmasına ilişkin tasarıyı oylayacak. Bu oylama öncesinde Rusya ve Venezuela'dan Filistin'e destek geldi. Rus Büyükelçi Vitaly Churkin “Rusya Filistin bayrağının Birleşmiş Milletler binasına asılmasından yana” dedi. Venezuella ise Filistinlilere yönelik vize uygulamasını kaldırdığını açıkladı.

Abone ol

Birleşmiş Milletler Filistin bayrağının Genel Merkez binasının önüne asılması hakkındaki tasarıyı oylayacak. Tasarı 10 Eylül’de 193 ülke temsilcilerinin katıldığı Genel Kurul’da gelecek.

Konuya ilişkin Rusya’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dönem başkanı Rus Büyükelçi Vitaly Churkin Filistin bayrağının Birleşmiş Milletler binasına asılmasından yana olduklarını kaydetti. “Anlaşmaya varılmasını umuyoruz” dedi.

Tasarının kabul edilmesiyle Filistin’in Birleşmiş Milletler nezdinde devlet olarak tanınmasına ilişkin önemli bir adım atılacak. Filistin Birleşmiş Milletler tarafından henüz resmi olarak tanınmış bir devlet değil.

Öte yandan oylama öncesi Venezuella’dan da önemli bir hamle geldi. Filistin Dışişleri Bakanlığı Venezuela'nın Filistinliler için vize uygulamasını kaldırdığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Venezuelalı yetkililerin, Filistinlilerin ülkeye serbest giriş yapmaları doğrultusunda bir karar aldığı belirtildi. Venezuella Filistin’deki diplomatik temsilciliğini de mayıs ayında büyükelçilik seviyesine çıkarmıştı.

Venezuela, İsrail'in 2008 ve 2009'da Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında Filistin davasına desteğinin göstergesi olarak ülkedeki İsrailli diplomatlardan ülkeyi terk etmelerini istemişti.

ulusalkanal.com.tr

İran'da "iktidar tatbikatı" başladı Dünya 'Alman ordusu ölüm döşeğinde' Dünya 100 yolcunun bulunduğu bot battı Dünya İşte Çin'in zafer bayramı töreni Dünya