ByLock’cu AKP’liler telefon değiştiriyor

Aydınlık’ın FETÖ’nün ByLock sistemini kullananlar arasında 82 eski ve yeni AKP milletvekilinin bulunduğunu ortaya çıkarmasının ardından AKP içinde büyük panik yaşandığı ve bazı vekillerin telefonları aldıkları şirketlere giderek programlarını sildirdikleri veya telefonlarını değiştirdikleri ortaya çıktı. Öte yandan, henüz gözaltına alınmamış ve tutuklanmamış tüm FETÖ’cülere “telefonlarını değiştirme” talimatı verildiğini kaydeden kaynak, değiştirilen telefon cihazlarının geri döndürülmeyecek şekilde imha edilmeye başlandığını bildirdi.

Abone ol

BYLOCK kullanan AKP’lilerin bazıları telefonlarını “temizletirken” çok sayıda AKP’linin kullandıkları telefonlarını değiştirdikleri öğrenildi.

Aydınlık’ın FETÖ’nün özel ilişkilerinde kullandığı ByLock sistemini kullananlar arasında ilk belirlemelere göre 82 eski ve yeni AKP milletvekilinin bulunduğunu ortaya çıkarması büyük yankı yarattı. Aydınlık’ın haberi sosyal medyada tartışılan konular arasında ilk sıralarda yer aldı. AKP’liler ByLock kullanan AKP’lilerin kimler olduğunu araştırırken Aydınlık yeni bir bilgiye ulaştı. ByLock kullanan AKP’lilerin bir kısmının telefonlarını temizlettirdiği, eklettiği tüm programları sildirirken, bazılarının da telefonlarını değiştirdiği belirlendi.

Konu ile ilgili olarak Aydınlık’a bilgi veren bir kaynak, “AKP’de kimlerin ByLock kullandığı biliniyor. Listeler en üsttekilerin elinde. Ama gizli tutuluyor. İçinde bakanların olduğu da ifade ediliyor. Haber Aydınlık’ta yayınlandıktan sonra büyük panik yaşandı. Henüz tam liste netleşmiş değil. Sayı artabilir. ByLock kullanan AKP’liler kendilerinin tespit edilip edilmediğini de bilmiyor. Bunlardan bazıları telefonları aldıkları şirketlere giderek, ‘Telefonu çocuğa vermiştim’ diyerek ‘ek program yüklemişse tamamen silin’ demişler. Telefonlarına yüklenen ByLock’u sildirmişler. Bazıları ise iz kalır endişesiyle telefonlarını değiştirip eski telefonlarını imha etmişler” dedi.

AKP’LİLERLE İLGİLİ DOSYALAR

ByLock kullanan ve adı ifadelerde geçen tüm AKP’lilerle ilgili çalışma yapıldığını kaydeden kaynak şunları söyledi:

“Telefonlar temizleniyor ama bu arada tüm şifreler de çözülüyor. Yapılan işin fazla bir anlamı olmayacak. Şu anda Saray’da AKP’lilerle ilgili olarak hem milletvekilleri için, hem belediye başkanları için, hem de il ve ilçe başkanları için ayrıntılı dosyalar oluşturulmuş. FETÖ ile bağlantısı tespit edilen il ve ilçe yöneticilerinin istifalar isteniyor. Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı zaten bu konuda açıklama yaptı. Ama milletvekilleri ve belediye başkanları için izlenecek yol henüz netleşmiş değil. Erken seçim kararı alınırsa milletvekilleri aday yapılmaması, arkasından da adli işlem başlatılması düşünülüyor. Belediye başkanları için de AKP’li meclis üyeleri ile yetkileri daraltılıp yerel seçimlerin beklenmesi gündemde.”

FETÖ'CÜLERE 'TELEFONLARI DEĞİŞTİRİN' TALİMATI

Henüz gözaltına alınmamış ve tutuklanmamış tüm FETÖ’cülere “telefonlarını değiştirme” talimatı verildiğini da kaydeden kaynak, değiştirilen telefon cihazlarının geri döndürülmeyecek şekilde imha edilmeye başlandığını bildirdi.

ulusalkanal.com.tr

Askeri araç dereye uçtu: Yaralılar var Gündem Sivil GATA, Kıbrıs gazisini kapıdan çevirdi Gündem Cumartesi günü iki F-16 Meclis’i korudu Gündem 5 ilde polislere operasyon: 15 gözaltı Gündem