Şair Ülkü Tamer son yolculuğuna uğurlandı

Şair, gazeteci, oyuncu ve çevirmen Ülkü Tamer, Muğla'nın Bodrum ilçesinde hayatını kaybetti. 81 yaşındaki usta sanatçı, Turgutreis'de düzenlenen cenaze törenin ardından Gümüşlük Mahalle mezarlığında toprağa verildi

Abone ol

Türk şiirinin ikinci yeni akımının önemli şairleri arasındaydı Ülkü Tamer. O, haber salıp dört bir yana, güneş toplattı. O güneşin şairiydi.

Dizeleri ile ölümü bile üşüttü.

Birçok şiiri de önemli isimler tarafından şarkı olarak seslendirildi.

Tiyatrocu Haluk Bilginer'in yorumladığı konuşmak şiirini de o yazdı. Çünkü, 100 kiloluk bir zencinin ölmesi O'nun çok canını sıkmıştı.

Türk edebiyatının büyük şairlerinden Ülkü Tamer bir süredir kanser tedavisi gördüğü Muğla'nın Bodrum ilçesinde 81 yaşında hayata veda etti.

1937 yılında Gaziantep'te doğan usta sanatçı şairliğin yanısıra gazetecelik, oyunculuk ve çevirmenlik de yapıyordu. Yaşamı boyunca önemli başarılara imza atan usta şair, birçok ödülün de sahibiydi.

Basında da adını sıkça duyuran Ülkü Tamer, bir dönem Aydınlık Gazetesi'nde yazılar yazmış, Ulusal Kanal'da da edebiyata dair önemli programlar yapmıştı.

Türk şiirinin önemli şarilerinden biri olan Cemal Süreya da birlikte Papirüs dergisini çıkardıkları Tamer için “Nuh’un gemisi gibiydi Ülkü Tamer’in ilk şiirleri: Kalabalık, şenlikli, her türlü imgenin erkeğini ve dişisini barındıran, terzilerle, dülgerlerle, tilkilerle, kirpilerle, sansarlarla ve her şeyle dolu.” demişti.

Türk edebiyatının çınarlarından biri olan Ülkü Tamer Turgutreis Merkez Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gümüşlük Mahalle mezarlığında toprağa verildi.

ulusal.com.tr

Ülkü Tamer hayatını kaybetti (Ülkü Tamer kimdir?) Kültür Sanat Devlet Tiyatroları sınırda perde açacak Kültür Sanat Türk Halk Müziği sanatçısı Mükerrem Kemertaş, İzmir'de toprağa verildi Kültür Sanat Sanatçı Mükerrem Kemertaş'ın vefatı Kültür Sanat