Emekli Tümamiral Soner Polat, El Youm El Seba'ya konuştu: IŞİD bölge dışından destek alıyor

Kahire ziyaretini sürdüren Vatan Partisi heyeti Mısır basınından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Heyet Başkanı ve İstanbul 2. Bölge adayı Soner Polat, günlük gazete el Youm el Seba’ya özel röportaj verdi.

Abone ol

Vatan Partisi heyeti Mısır’daki temaslarında bölgesel güvenlik ve Suriye’nin durumunu da gündeme getirdi.

Polat “Suriye’deki olaylara gerçekçi ve önyargısız yaklaşırsak Beşar Esad dışında Suriye’nin birliğini sağlayacak seçenek olmadığını kolaylıkla görebiliriz. Esad’ı savunmak, barış ve istikrarı savunmaktır” dedi.

Soru üzerine Polat, IŞİD’e dair açıklamalarda bulundu. “IŞİD’i askeri bir mantıkla incelediğimizde böyle bir gücün büyük bir alanı kontrol etmesi pek mümkün gözükmüyor. Tehdidin bertaraf edilmesi için ABD’nin üç yıl süre vermesi de üzerinde düşünülmesi gereken bir konu. Hatta IŞİD’in bölge dışından destek alması da ihtimal dahilindedir” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek: Bandırma Vapuru'ndayız, Samsun'a çıkıp geleceğin Türkiye'sini kuracağız Gündem Türkiye Raporu Haziran'a ertelendi! Gündem İçişleri Bakanlığı'ndan HDP binalarına saldırı açıklaması Gündem Kemal Kılıçdaroğlu, "Yüzyılın projesi" dediği "Merkez Türkiye" projesini açıkladı Gündem