Çocuğun bel sağlığı için sırt çantasına dikkat!

Her gelen hükümet ile Türkiye'nin eğitim politikası, sınav sistemi, hatta aynı hükümette birkaç kez bakanlar değişti ama yıllardır öğrencilerin çilesi olan külçe gibi okul çantaları bir türlü değişmedi. Doğru kullanılmayan okul çantası öğrencinin sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlar, gelişme çağındaki çocuklarda uygunsuz çanta kullanımının ilerki yaşlarda kalıcı sağlık sorunları yaratabileceği konusunda uyarıyor.

Abone ol

Okullar açıldı, öğrenciler kitap ve defterler ile dolu sırt çantalarıyla yollara koyuldu.

Gücü yetebilen kendi taşıdı, yetemeyenlerin ise çantasını anne veya babası taşıdı. Ancak onlar da şikayetçi. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyorlar.

Hatta durum o kadar vahim ki bazı veliler, "Çantaları biz taşımaktan fıtık olduk" çoçuklar ne yapsın diye yakınıyor...

Çoğunuza uygun bir çanta adınız ancak sorun bununla bitmiyor. Çantayı bilinçli taşımak da önemli. Peki, okul çantası nasıl doğru taşınır? Bu soruya ortopedi ve travmatoloji uzmanı Doç. Dr. Neslihan Aksu yanıt verdi.

Yanlış çanta kullanımı, çocuklarda omurga eğriliğinden, bel fıtığına kadar bir çok rahatsızlığa neden olabiliyor.

Sorun yalnızca veliler ile çözülmüyor. Okul idaresi ve öğretmenlere de büyük iş düşüyor. Özelikle beden eğitimi dersleri konusunda...

Aksu, okullar da yapılacak öğrenci dolaplarının sağlık açısından önemine vurgu yaptı.

Haber: Gökhan ÇELİK

Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

Belçikalı bilim insanlarından kanser hastası hamilelere müjde Sağlık TEOG sınav tarihleri belli oldu Sağlık Sonbahar'da "stres"e dikkat! Sağlık Profesörlerden kalp krizi uyarısı Sağlık