Casusluk yaptığı iddia edilen 5 kişi hakkında dava açıldı

Vatandaşların kişisel verileri ile bazı soruşturmalara ilişkin bilgileri yabancı büyükelçiliklere sattıkları suçlamasıyla gözaltına alınan 5 kişi hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Sanıklar hakkında dava açıldı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan casusuluk iddianamesi tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet İlhan Kömürcügil tarafından açılan davanın iddianamesinde, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in avukatı Adnan Şeker de yer aldı.

İddianamede "Açıklanması yasaklanan gizli bilgileri casusluk maksadıyla temin etmek" ile suçlanan sanıkların beyanlarına yer verildi.

Malatya Doğanşehir Adliyesinde zabıt katibi olarak çalışan sanık Nazif Gürkan Şen "Gülen'in avukatı Adnen Şeker'e para karşılığında hakkında yakalama kararı çıkarılan kişiler ile ilgili bilgi verdiğini" itiraf etti.

Diyarbakır Barosuna kayıtlı avukat olan sanık Baki Demirhan da, sanık Yılmaz Sunar'a Türk vatandaşlarının bilgilerini para karşılığında verdiğini ancak bu bilgilerin büyükelçiliklere satıldığını bilmediğini iddia etti.

Sunar'ın gizli bilgileri Almanya, Hollanda, İsveç ve Norveç'e sattığı belirlendi. Sanıklar hakkında casusuluk suçlaması ile dava açıldı.

ulusal.com.tr

Bakan Akar ve komutanlar Suriye sınırında Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşme Gündem Binali Yıldırım: Bu lafları ortaya atmak bile ihanettir. Bu ülkeye ihanettir Gündem Bakanlık'tan Atakan Kayalar'a için rehberlik desteği Gündem