Tayyip Erdoğan'a yanıt geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyon ve faiz eleştirileri nedeniyle 'Muhatap almam' dediği Durmuş Yılmaz'dan yanıt geldi. 'En iyi bildiğim konuda konuşuyorum' diyen eski Merkez Bankası Başkanı 'madem öyle dünya ekonomisine yön veren kitapları bir alana yığıp yakalım' dedi.

Abone ol

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın enflasyonla ilgili eleştirilerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt gelmişti.

Erdoğan 'muhatap almam' demesine rağmen Yılmaz'a uzun uzun yanıt vermişti.

Erdoğan'ın 'Muhatap almam' sözlerine Yılmaz'dan yanıt geldi. 'En iyi bildiğim konuda konuşuyorum' diyen Yılmaz 'Düşük faiz tek başına yeterli olsaydı Amerika, Avrupa ve Japonya durgunluk sorununu çözmüş olurdu' ifadelerini kullandı.

Önemli ekonomistlerden de örnekler veren Yılmaz, 350-400 yıllık bir ekonomi politik bilimsel literatür var. Smith'in Keynes'in ve diğerlerinin kitaplarını bir alana yığalım ve yakalım. Sonra da Merkez Bankası yasasını değiştirip faizleri sıfırlayalım, görelim öyle mi oluyormuş?" dedi.

Durmuş'un bahsettiği, en ünlü eseri 1936 yılında yayınlanan 'İstihdamın Paranın ve Faizin Genel Teorisi kitabı olan Keynes, ikinci dünya savaşına dair öngörülerde bulunmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Tarihi adımın üstünden 78 yıl geçti Gündem ASİMDER ve Azerbaycan Diasporası Temsilcileri Ulusal Kanal'ı ziyaret etti Gündem Türk-İş'ten eylem kararı! Gündem Hamzaçebi, Bank Asya'yı sahiplendi Gündem