HSYK'dan 100 hakime inceleme

Siyaset, basın ve iş dünyasındaki çok sayıda ünlü ismi dinlediği HSYK müfettişlerince belirlenen F tipi örgütle ilgili HSYK'dan ikinci kritik adım geldi. HSYK, dinleme kararlarını imzalayan 100'e yakın hakim hakkında inceleme başlattı.

Abone ol

F tipi telekulak skandalının ortaya çıkmasının ardından sıra dinleme kararlarına imza atan hakimlere geldi.

HSYK Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, siyaset, iş dünyası ve basın camiasındaki çok sayıda ünlü ismin dinlendiği ortaya çıkmıştı. "Terör örgütü üyeliği, organize suç örgütü üyeliği" gibi suçlamalarla 2 yıl boyunca dinlenen ünlüler arasında Vuslat Doğan Sabancı, Mehmet Emin Karametmet, Muharrem İnce, Uğur Dündar, Yılmaz Özdil, Nihat Genç ve Metmet Faraç gibi isimler yer alıyordu.

HSYK yasa dışı dinlemelerin tamamen aydınlatılması için dinleme taleplerini kabul eden hakimleri mercek altına aldı. HSYK 2'nci Dairesi 100'e yakın hakim hakkında inceleme başlattı.

Bu hakimler hakkında talep edilen disiplin cezaları görüşülecek. Hakimlerin meslekten ihracı da gündemde. Ayrıca hakimler hakkında ceza davası da açılabilecek.

Dinlemelerin F tipi polis şeflerinden dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in talebiyle başladığı ortaya çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr

KPSS soruşturmasında 3 kişi tutuklandı Gündem Avrupa, Çin'e yanaştı Gündem Brett McGurk, Türkiye'ye geldi Gündem Mehmetçik'in başarısı Gündem