Ana hatlarıyla basına sızdı

Milli Güvenlik Siyaset Belgesi olan Kırmızı kitap ana hatlarıyla basına sızdı. Belgenin taslağında devlet kurumlarının f tipi örgütlenmeyle topyekün mücadele etmesi öne çıkarıldı. Orduya sızma ve kumpas girişimlerine karşı atılacak adımlar strateji belgelerinde tanımlanacak. Çalışmanın 1 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Abone ol

Kırmızı Kitap olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi şekillenmeye başladı. Ekim ayının sonunda yapılan ve saatler süren Milli Güvenlik Kurulu'nda kırmızı kitabın değiştirilmesi planlanmış ve f tipi örgütlenmenin bir tehdit olarak resmi siyaset belgesine girmesi kararlaştırılmıştı.

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği alınan kararlar doğrultusunda çalışmalara başladı. Haber Türk Gazetesi, yapılan çalışmalanın taslağı sütunlarına taşıdı. Habere göre F tipi örgütlenmeyele mücadele hedefi vurgulandı. "F tipi" örgüt "paralel yapı" başlığıyla kırmızı kitapta yer alacak.

"Kamu imkânlarını kullanarak, kadrolaşarak, devletin içinde örgütlenen; dış bağlantılarla, hukuk dışı girişimlerle, casusluk faaliyetlerinde bulunarak devlet mekanizmasını ele geçirmeye yönelik yapılara karşı tüm kurumlar topyekûn mücadele eder.."

F tipi örgütlenmeyle mücadelede için ayrı ayrı strateji belgeleri hazırlanması öngörülüyor. İlk önce Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit eden yapılanmalar ve faaliyetler genel olarak belgelere geçecek. Ardından İç Güvenlik Strateji Belgesi, Dış Güvenlik Strateji Belgesi ve Askeri Güvenlik Strateji Belgesi’nde mücadelenin ayrıntıları yer alacak.

Strateji belgelerinde, orduya sızmalar, kumpas girişimleri, çeşitli metotlarla itibarsızlaştırma, bazı kadroların tasfiyesi gibi girişimlere yönelik adımlar da bulunacak. Taslak çalışmanın 1 ay içinde tamamlanacağı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Yüksek Askeri Şura toplanıyor Gündem Beşir Atalay'dan çarpıcı açıklamalar: Kılıçdaroğlu, CHP'yi esnetti Gündem Yargıtay Başkanı Ali Alkan: Açıkça yargıya müdahaledir Gündem O paket TBMM Başkanlığı'na sunuldu Gündem