BM'nin Suriye'de çözüm arayışı

Suriye Anayasa Komitesi’nin oluşturulmasına yönelik çabalarda Cenevre süreci öne çıkarılmak isteniyor. Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, ABD, İngiltere, Suudi Arabistan, Ürdün, Almanya, Fransa ve Mısır'ı Cenevre’ye davet etti. Davetin Türkiye, İran ve Rusya temsilcilerinin bir araya geleceği toplantıdan iki gün sonraya alınması dikkat çekti.

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın savaş alanında müttefikleriyle elde ettiği kazanımlar, bölgede söz sahibi olmak isteyen devletlerin hızını kesti. Bu kapsamda bölgede söz sahibi olmak isteyen diğer güçler Cenevre'de bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, ABD ve altı ülkeyi Cenevre’ye davet etti. Davet edilen ülkeler arasında Amerika'nın yanı sıra , İngiltere, Suudi Arabistan, Ürdün, Almanya, Fransa ve Mısır bulunuyor.

Davet, Suriye Anayasa Komitesi görüşmeleri için 11-12 Eylül tarihlerinde Türkiye, İran ve Rusya temsilcilerinin Cenevre’de yapacağı görüşmeden iki gün sonraya alındı.

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Alessandra Vellucci, "Bu buluşma, siyasi sürecin gidişatı hakkında tartışmak için bir fırsat olacak” ifadesini kullandı.

ABD'nin dışişleri bakanlığı yetkilileri de , Washington'ın Rusya dahil diğer aktörler ile birlikte, Suriye'deki siyasal süreci devam ettirmek için çaba sarf edeceğini kaydetti.

ulusal.com.tr

Rusya'dan İdlib açıklaması Dünya 'Rol icabı' diye kandırıp hiç tanımadığı biriyle evlendirdiler Dünya Pentagon: Tatbikatlara devam edeceğiz Dünya Suriye'de provokasyon hazırlığı Dünya