CKD'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a önemli çağrı

İnfaz indiriminden cinsel saldırı suçu işleyenler yararlanamayacak. Ak Parti tarafından hazırlanan ve Meclis'e gelmesi beklenen taslak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunulmasının ardından revize edilecek. Uyuşturucu suçları konusunda ise baron-satıcı ayrımının yapılacağı belirtilen teklife ilişkin Cumhuriyet Kadınları Derneği de kırmızı çizgilerini açıkladı. CKD Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, "kadına şiddet, tecavüz ve uyuşturucu kırmızı ve kalın çizgilerimizdir" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı talimat verdi. İnfaz düzenlemesinde cinsel istismar suçu yer almayacak. Meclis'e gelmesi beklenen teklif için Cumhuriyet kadınları da “kırmızı çizgilerini" açıkladı.

Cezaevlerindeki doluluğu azaltmayı amaçlayan infaz düzenlemesi, koronavirüs nedeniyle daha erken hayata geçirilecek. Düzenlemeye ilişkin kanun teklifini hazırlayan Ak Parti, Meclis’te grubu olan siyasi partilere teklifi götürmüştü. Düzenleme ile uyuşturucu, cinsel saldırı ve çocuk istismarı suçları indirim kapsamında yer alacaktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise 25 Mart’ta bakanlar ile düzenlemeye ilişkin istişare toplantısı düzenledi. Toplantının ardından Erdoğan’ın indirim kapsamında yer alacağı iddia edilen suçlara ilişkin net tavır aldığı belirtildi. Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi'nin yazısına göre Erdoğan, “Terör, kadına ve çocuğa cinsel istismar ve kadına şiddet, adam öldürme ile uyuşturucu kesinlikle kapsam dışında tutulacak” dedi. Erdoğan, Ak Parti kurmaylarına bu konuda talimat verdi.

Meclis'e gelmesi beklenen teklife ilişkin Cumhuriyet Kadınları Derneği de kırmızı çizgilerini açıkladı. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, Cumhurbaşkanı’na seslendi.

Oygür, cinsel saldırı, tecavüz ve uyuşturucu suçlarının CKD’nin kırmızı çizgisi olduğunu vurguladı.

İndirimden kapsam dışı tutulacak suçlar arasında terör örgütünün kurucu ve yöneticisi olmak da yer alıyor. Buna göre bölücü terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan ve yöneticileri bu indirimden yararlanamıyor. Anayasa’yı ihlal ve darbe suçu da kapsam dışı. Uyuşturucuyu imal eden, örgütlü olarak bu işi yurtiçi, yurtdışına sevk eden, kamuoyunda uyuşturucu baronu olarak tarif edilen kişiler de düzenlemede bulunmayacak. Ancak uyuşturucuda baron-satıcı ayrımının yapılacağı belirtiliyor. Bu kapsamda uyuşturucu satan, alan, içen, kullanan, kuryelik yapan kişilere ceza indirimi konusunda çalışmaların sürdüğü ifade ediliyor.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

Koronavirüsle mücadelede yurt genelinde üretim seferberliği Gündem Şehit askerlerimiz son yolculuğuna uğurlandı Gündem Yurt çapında koronavirüs dayanışması Gündem Yurt dışından getirilen öğrencilerden mesaj Gündem