Yunanistan'dan göçmenlere insanlık dışı uygulama

Yunanistan, göçmenlere yönelik insanlık dışı uygulamalarına devam ediyor. Yunan güvenlik güçlerince çıplak bırakılıp dövülen 42 göçmeni Türk görevliler kurtardı.

Abone ol

Dövüldüler, çıplak bırakılıp denizde ölüme terkedildiler.

Yunanistan güvenlik güçlerince çıplak bırakılıp darp edilen göçmenleri Türk görevliler kurtardı.

Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan tarafından insanlık dışı muameleye maruz bırakılan 42 göçmenin, Edirne sınırından girişine izin verildiğini açıkladı.

Göçmenler, Yunanistan'da yakalandıktan sonra kendilerine yemek ve su verilmediğini, sert şekilde davranıldığını, tamamen kıyafetleri çıkarılıp Türkiye'ye zorla dövülerek gönderildiklerini söyledi.

42 göçmen, Edirne İl Jandarma Komutanlığına teslim edildi.

Yunanistan'ın bu insanlık dışı uygulamaları ilk kez olmuyor. Yunan güçlerinin yasa dışı yollarla Türkiye'ye zorla gönderdiği düzensiz göçmenler, aç susuz bırakılarak kötü muameleye maruz kalıyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü de Yunanistan’ın, sığınmacıları kara ve deniz sınırlarından zorla Türkiye'ye geri ittiğini teyit etmişti. Örgüt, Yunan makamlarınca sığınmacıların eşyalarına el konulduğunun, bu kişilere şiddet uygulandığının ve gözaltındaki göçmenlere COVID-19 bulaşmasına karşı herhangi bir önlem alınmadığının tespit edildiğini bildirmişti.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Elmalı Davası hakkında açıklama Gündem Sedat Peker'in suç örgütüne operasyon: 10 kişi gözaltına alındı Gündem Sinovac açıkladı: Aşı Delta varyantına karşı etkili mi? 3. doz aşı gerekiyor mu? Gündem Türkiye Denizcilik Zirvesi: Mavi Vatan'ın geleceği bu zirvede şekillenecek Gündem