Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Olimpiyat ve Dünya şampiyonu eski millî halterci Naim Süleymanoğlu için İstanbul Fatih Camisinde cenaze töreni düzenlendi. Devlet erkanının da yer aldığı törene çok sayıda vatandaş da katıldı. Efsane sporcu törenin ardından Edirnekapı mezarlığında toprağa verildi.

Abone ol

Böyle uğurlandı sonsuzluğa efsane sporcu, eski millî halter Naim Süleymanoğlu... Türk bayrağına sarılı tabutunu Başbakan da omuzladı.

En büyük rakibi Yunan Leonidis de oradaydı. Eğildi, tabutunu öptü dostunun... Öyle veda etti...

Olimpiyat ve dünya şampiyonu, nam-ı diğer cep herkülü için İstanbul Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Başbakan Binalı Yıldırım, bakanlar, AKP, MHP, CHP milletvekilleri, spor dünyasının önemli isimleri, askerler ve binlerce vatandaş katıldı.

Başbakan Yıldırım, Süleymanoğlu için kısa bir konuşma yaptı.

En büyük rakibi de gelmişti Cep herkülünün. Yunan Leonidis... Ezeli rakibi, ebedi dostunun tabutunu öperek veda etti cep herkülüne.

Öğle namazının ardından herkes saf tuttu cemaat. Cenaze namazı kılındı efsane sporcunun.

Tören boyunca ailesi ve sevenlerinin de gözü yaşlıydı.

Ardından veda zamanı geldi eski millî halterciye... Tabutunu, yüzlerce kişi omuzladı... Başbakan Binali Yıldırım da onlardan biriydi.

Halterde Türkiye'ye büyük gururlar yaşatan eski millî sporcu, Edirnekapı Mezarlığında toprağa verildi. Ondan geriye ise Türkiye'yi sokaklara döken başarıları kaldı.

ulusal.com.tr

İzmir'de korkutan deprem (Son depremler) Gündem Türkiye, Rusya ve İran’dan Soçi zirvesine hazırlık toplantısı Gündem Bilim insanları, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki havası en kirli yerleri açıkladı! Gündem TŞOF Başkanı Apaydın'dan sürücülere kış bakımı uyarısı Gündem