AKP'nin Başkanlık ve yeni Anayasa mesaisi devam ediyor

Başbakan Binali Yıldırım, "Hazırlıklarımızı tamamladık" dese de AKP'nin Başkanlık ve yeni Anayasa mesaisi sürüyor. Hükümetin, başkanlıkla mı sınırlı yoksa baştan yazılmış yeni bir Anayasa metnini mi sunacağı henüz netleşmedi. AKP kulislerinde, MHP ile ikili komisyon kurup, Anayasa metninin şekillendirilmesi de konuşuluyor.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım "çalışmaları tamamladık" dese de AKP'nin Başkanlık ve yeni Anayasa mesaisi devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre, Hükümetin hazırladığı taslağın başkanlıkla sınırlı mı kalacağı yoksa baştan yazılmış yeni bir Anayasa metnini mi sunağı henüz belirlenmedi.

Başbakan Yıldırım, hem stratejiyi hem de Anayasa takvimini belirlemeye çalışıyor.

MHP'nin referanduma vize vermesi bazı AKP kurmaylarında "kısmi değil, yeniden yazılmış bir anayasa yapılmalı" görüşünü öne çıkardı. Ancak anayasanın silbaştan yazılmasının uzun süreceğini, bu nedenle de Başkanlığı içeren mini bir paketle anayasa değişikliğinin yapılmasını savunanlar da var.

AKP kulislerinde, MHP ile ikili komisyon oluşturup yeni Anayasa metnini birlikte şekillendirme fikri de konuşuluyor. Kulislerde konuşulan bir diğer konu ise Başkanlık maddeleri ile diğer Anayasa maddelerinin ayrı ayrı referandum da oylanması.

Başbakan Yıldırım'ın MKYK ve MYK'daki kurmaylarından son kez değerlendirip çıkacak fikri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la masaya yatıracağı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Savaş pilotu açığını kapatmak için iki önemli proje Gündem Washington Post'tan dikkat çeken İncirlik iddiası Gündem İşte FETÖ soruşturmaları bilançosu Gündem Türkiye’yi kahreden olayda yeni gelişme: Kesinleşti! Gündem