163 gündür direnişe devam ediyorlar

Tekgıda-İş Sendikasında örgütlü Nestle işçileri işten çıkarmalara karşı başlattıkları direnişin 163. gününde Ankara'da buluştu. İşçiler Nestle'yi, merkezinin bulunduğu İsviçre'nin Ankara Büyükelçiliği'ne şikayet etti.

Abone ol

Tekgıda-İş sendikasına üye olduğu için işten atılan 28 Nestle işçisi 163 gündür direnişe devam ediyor.

İşçiler bu kez merkezi İsviçre'de bulunan Nestle'yi Ankara'daki Büyükelçilik önünde protesto etmeye karar verdi. Ankara'ya gelen işçiler kendilerine desteğe gelen Sütaş işçileriyle birlikte İsviçre Büyükelçiliği'nin kapısına dayandı.

Tekgıda-İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri İbrahim Ören, işçiler adına bir konuşma yaptı. Büyükelçilik yetkililerine seslendi.

Ören, 28 işçinin aylardan beri işsiz bırakıldığını ve açlığa mahkum edildiğini belirtti. “Bütün suçları da imzalanan sözleşmeyi beğenmemek, yetkili sendikadan ayrılıp Tekgıda-İş’e üye olmak” diye konuştu.

Büyükelçilik önünde yapılan açıklamaya Sütaş işçileri,Türk-İş Ankara il temsilcisi, Türk Metal Sendikası, Tüm-Tis yöneticileri de destek verdi.

ulusalkanal.com.tr

Asgari ücretli bu ay yandı Ekonomi "Türkiye için iki risk var" Ekonomi Türkiye son iki yılın en düşük büyümesini yaşıyor! Ekonomi Emekçiye ''bütçe'' yok Ekonomi