Ülke gündemine oturdu! 3 bin polisle 5 saatlik arama istifa getirdi

Baltık ülkelerinden Litvanya'da, gözaltına alınan bir zanlı bindirildiği polis aracından silah çalarak kaçtı. Zanlı, 3 bin polisin helikopter desteğiyle 5 saat süren aramaları sonrası yakalandı. Litvanya İçişleri Bakanı sorumluğun kendisinde olduğunu belirtip istifa etti.

Abone ol

Litvanya'da 180 boylarındaki zanlı polisten kaçtı, ülkenin içişleri bakanı istifa etti.

Kuzey Avru'nın Baltık ülkelerinden Litvanya'da dün bir zanlı polis tarafından gözaltına alındı. Ancak zanlı kimsenin beklemediği bir anda otomatik bir tüfek çalarak polisten kaçmayı başardı.

Kaçağın yakalanması için 3 bin polis seferber oldu. Arama çalışmaların havadan helikopterde destek verdi. Kaçağı arama çalışmaları tam 5 saat sürdü. Zanlı sonunda kıskıvrak yakalandı.

Ülke gündemine oturan bu olay kabinede istifaya neden oldu. Litvanya İçişleri Bakanı Saulius Skvernelis sorumluluğun kendisinde olduğunu belirterek istifa ettiğini açıkladı.

"SORUMLULUK BENİM: Devlet hiç olmadığı kadar istikrara muhtaç. Hükümeti bölmeye dönük politikaların karşıtlarımız ve kamu yararının altını oymak isteyenler dışında kimseye faydası olmaz. Birinci önceliğim ülkedeki herkesin ve devletin güvenliğini sağlamaktır. Dolayısıyla kamu yararı ve küresel tehditler karşısında ülkenin istikrarı için istifa kararı aldım."

Skvernelis'in istifa kararı ülkede yeni bir tartışmayı başlattı.

ulusalkanal.com.tr

İranlı Batı Asya Uzmanı: Fransa'da yaşananlar Fransız hükümetinin yaptıklarının bedelidir Dünya İran'da İHA düştü Dünya İran yeni rafinerilerinin kapılarını gazetecilere açtı Dünya "Yıllık 37 bin dolar kazanan bir öğretmen nasıl olur da tek seferde 2 bin 500 dolar bağış yapar?" Dünya