Zeytin için hummalı mesai başladı

Ege Bölgesi’nde sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan kırma zeytinin hasadına sayılı günler kaldı. Edremit Körfezi’ndeki üreticiler ise hasat öncesi dallardan topladığı zeytinleri tadımlık olarak hazırlamaya başladı.

Abone ol

Ege'nin vazgeçilmez lezzetlerinden olan zeytin, hasat dönemine günler sayıyor.

Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Gömeç ve Havran ilçelerinde yetiştirilen kırma zeytin için üreticiler şimdiden mesaiye başladı.

Üreticilerin elindeki taşlarla tek tek kırılan zeytinler hasat sonunda sofraları süsleyecek.

Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker, bu yılki yağış yoksunluğundan dolayı ticari hasadın henüz başlamadığını belirtti.

Zeytinlerin tamamen doğal şartlarla üretildiğini ifade eden Diker, zeytinlerin üretim serüvenini anlattı.

Karacadağ pirinç hasadı Yurt Ağaç parçalarını esere dönüştürüyor Yurt Sahte içki can almaya devam ediyor Yurt Denizli'de Azerbaycan bayrağının renkleri ışıkla 27 metrelik horoz heykeline yansıtıldı Yurt