Muğla Büyükşehir Belediyesi yerel tohum dağıtımına başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi üretimi arttırmak adına, yerel tohum dağıtımına başladı. “Yerel Tohum Ulusal Güç” sloganı ile Türkiye’nin en kapsamlı tohum merkezini kuran belediye, ürettiği tohumları Türkiye’nin 80 iline ulaştırdı.

Abone ol

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en kapsamlı tohum merkezini kurdu. Tohumlar ülkenin dört bir yanına ulaştı.

Kovid-19 salgını ile ithalatın kısıtlanması yerli ürünlere ilgiyi arttırdı. Muğla Büyükşehir Belediyesi de bu süreçte tarım arazilerinin daha verimli kullanılması için çalışmalarını hızlandırdı.

“Yerel Tohum Ulusal Güç” sloganı ile Türkiye’nin en kapsamlı Yerel Tohum Merkezi’ni kuran belediye, ürettiği tohumları Türkiye’nin 80 iline ulaştırdı.

İnternet üzerinden de satış yapan merkeze 2019 yılında 450 kişi talepte bulunurken, talep sayısı bu dönemde 4 bin 700’e çıktı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 23 bin 500 paket, 3 Milyon 525 bin adet yerli tohum dağıtımı gerçekleştirdi.

Üreten bir ülke hayal ettiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, bir hayale hizmet ettikleri için mutlu olduklarını belirtti.

ulusal.com.tr

İzmir MTK'deki işletmeler faaliyetlerine 10 Mayıs'ta başlayacak Yurt Türk Devleti vatandaşına sahip çıkıyor Yurt Askeri birlikte koronavirüs tedbirleri üst seviyede Yurt Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı Yurt