Ayrıntılı olarak ele alındı! Dikkatler Pazartesi gününe çevrildi

AKP’nin 5 saat 40 dakika süren MYK toplantısında, 30 saate yaklaşan 5 ayrı heyetler arası görüşme süreci ayrıntılı olarak ele alındı. Dikkatler Pazartesi günü yapılan Ahmet Davutoğlu - Kemal Kılıçdaroğlu buluşmasına çevrildi. Çünkü koalisyon hükümeti için son kararı liderler verecek.

Abone ol

AKP-CHP koalisyon hükümetinde kritik viraj Pazartesi alınacak. AKP MYK'sını dün 5 saat 40 dakika CHP ile yapılan istikşafi görüşmeleri masaya yatırdı. CHP'nin şartları ayrıntılı ele alındı. AKP Genel Başkanı MYK üyelerinden uzlaşılan noktalar ile ayrılıklar üzerine görüş aldı.

İki partinin yeni anayasa, açılım, yerel yönetimlere özerklik konularında hiçbir ayrılığı yok. Ancak eğitim ve dış politika konularında ciddi farklılıklar var. Dış politikadaki en büyük ayrılıksa Suriye politikasında.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konumu AKP-CHP görüşmelerinde gündeme gelmedi. Ancak bazı AKP kurmayları CHP'nin bu konuyla ilgili ileride alacağı tavırdan tedirgin.

AKP MYK'sında azınlık hükümetinin dezavantaj olduğu görüşü de güçlü olarak dillendirildi. Bu durumun Meclis’te yasa çıkarılması aşamasına gelindiğinde krize dönüşebileceği düşünülüyor. AKP’liler sürecin hükümeti yıpratacağı kanaatinde. Ancak seçim odaklı azınlık hükümeti de güçlü seçenek olarak masada duruyor.

Bu arada AKP'nin CHP ile uzlaşamadığı konularla ilgili "gizli protokol" formülü konuşuluyor. Buna göre, uzlaşma sağlanmayan konular resmi protokle girmeyecek, iki parti de bu konulardaki tutumlarını en üst düzeyde birbirlerine ileterek "gizli" protokolle not edecekler.

AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP ile varılan noktayı Bakanlar Kurulu'nda da masaya yatıracak. Son karar Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun pazartesi günü yapacağı görüşmede verilecek.

ulusalkanal.com.tr

'Canlı bomba olacaktı' Gündem HDP'li başkan terör operasyonunda tutuklandı Gündem İstanbul'da bomba yüklü araç alarmı devam ediyor Gündem Dikkat! Bu saatte trafiğe çıkana ceza Gündem