ABD'den Rusya'ya yaptırım tehdidi

Rusya’ya yaptırım kararı alan Amerika Birleşik Devletleri’nden Moskova’yı hedef alan açıklamalar gelmeye devam ediyor. ABD Başkanı Biden, Rusya’ya yaptırımlar konusunda daha da ileri gidebileceklerini söyledi. Öte yandan Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin'den görüşme talep etti. Kremlin'den talebe, "yaptırımlar, zirve planlamalarına katkı sunmuyor" yanıtı geldi.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri’nden Rusya ile gerginliği kışkırtan açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Moskova'ya yönelik yaptırımları değerlendiren ABD Başkanı Joe Biden, yeni tehditler savurdu; "Rusya demokrasimize müdahale etmeye devam ederse, daha fazla önlem almaya hazırım" dedi

Buna karşın iki ülke arasındaki gerginliği tırmandırma niyetinde olmadığını savunan Biden, "ülkelerimizin birlikte çalışabileceği ve çalışması gereken alanlar var" dedi, Rusya ile varılan New Start silahsızlanma anlaşmasının uzatılmasına işaret etti.

ABD Başkanı Biden, 13 Nisan’da telefon görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Putin'e üçüncü bir ülkede görüşme teklifinde bulundu. Biden, görüşmenin yaz aylarında Avrupa'da gerçekleşebileceğini söylerken, Putin’in daveti kabul edip etmeyeceği henüz netleşmedi. Kremlin'den yapılan açıklamada, "yaptırımların bu tür zirve planlamalarına katkısının olmadığı" vurgulandı.

Washington, siber saldırı girişimlerinde bulunduğu ve başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalıştığı iddiasıyla 10 Rus diplomatı sınır dışı etme ve Moskova’ya bir dizi yeni yaptırım uygulama kararı almıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, yaptırımlarla ilgili olarak, “iki ülkenin de çıkarlarına ters. ABD, Moskova ile ilişkileri bozmanın bedelini ödeyeceğinin farkına varmalı” dedi, Rusya’nın yaptırımlara yanıt vereceğini belirtti.

Yılın ilk çeyreğinde Çin ekonomisinde yüzde 18'lik artış Dünya ABD'de FedEx tesisine silahlı saldırı Dünya Fransa'da tartışmalı yasa tasarısı Ulusal Meclis'ten geçti Dünya ABD polisi bir siyahiyi daha öldürdü Dünya