Atatürk'ün evi 2 yıldır sahipsiz!

Atatürk'ün Selanik’te doğduğu ev terk edilmiş durumda. Prof. Enver Karal ve eşi tarafından 1953'te restore edilen müze ev 2 yıldır onarılmayı bekliyor. Karal'ın kızı Seçil Karal evin hikayesini belgeleriyle birlikte Ulusal Kanal’a anlattı. Karal, evin sahipsiz bırakılmasını Atatürk’ü unutturma çabası olarak yorumladı.

Abone ol

Ordinaryus Profesör Enver Karal 1953'te eşi Fatma Karal’la birlikte Atatürk’ün Selanik'te doğduğu evi restore etmek için görevlendirilir. Her eşyanın orjinaline uyması için günlerce emek harcanır. Evin tamamlanması için Rumlar Türklere desteğe gelir.

Hikayesi böyle devam eden Selanik'teki Atatürk evi sahipsiz bırakıldı. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın talimatıyla onarım için boşaltılan ev için 2 yıldır hiç bir çalışma yapılmıyor. Bir zamanlar müze olan evin içinde şimdilerde sadece yön belirten tabelalar bulunuyor.

Atatürk’ün evini restore eden Prof. Karal’ın kızı Seçil Karal Ulusal Kanal’a evin yapım sürecini anlattı.

Karal, restorasyonun orjinaline uyması için sarf edilen çabaya dikkat çekti.

Evin terk edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Karal, bu durumu “Atatürk’ü silme çalışması” olarak değerlendirdi.

Karal evden taşınan eşyaların nerede olduğunu kimsenin bilmediğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Direnişin simgesi İstanbullularla buluştu Gündem Çevre katline vize! Gündem “Rennan hocanın yanındayız“ Gündem Feyzioğlu'na "Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü" verildi Gündem