TSK: Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1266 oldu

Jetler havadan, obüsler, çoklu roketatarlar ve topçu birlikleri karadan Afrin'de terör yuvalarını vuruyor. Cinderes ve Raco'da şiddetli çatışmalar yaşanırken, Azez sınırındaki PKK/YPG hedefleri ateş altına alındı. 3 köydaha teröristlerden temizlendi Şimdiye kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise bin 266'ya yükseldi. Bu arada Genelkurmay Başkanı Hatay sınırında denetlemelerde bulundu.

Abone ol

3 köy teröristlerden temizlendi, bin 266 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları sınıra gitti, inceleme yaptı.

Amerika'nın ikinci İsrail projesi kapsamında Suriye'nin kuzeyinde kurmak istediği terör koridoruna karşı başlatılan askeri operasyonlar devam ediyor. Terör koridorunu hançer gibi ortadan bölen Fırat Kalkanı Harekâtı sonrası başlatılan Afrin harekâtı kararlılıkla sürüyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte Hatay'a gitti. Genelkurmay Başkanı sınır birliklerini denetledi, bilgi aldı.

Harekâtın başından beri terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin sivilleri, özellikle de çocukları canlı kalkan olarak kullandığı Cinderes Köyü ile Raco Dağı eteklerinde şiddetli çatışmalar yaşandı.

Teröristler sivil kıyafetlerle, mehmetçiğin temizlediği Raco kırsalındaki en kritik nokta olan 1027 rakımlı tepe ile Ömeruşağı Köyü'ne sızmaya çalıştı. Operasyon için bölgede bulunan Atak tipi helikopter yaşadığı arıza sonucu düştü. İki pilot şehit oldu.

Farklı bir nokta da ise kara birlikleri sızma girişiminde bulunan teröristlere anında karşılık verdi, çatışma başladı. TSK'dan yapılan açıklamada, 9 askerin şehit olduğu, 11 askerin yaralandığı, 39 teröristin de öldürüldüğü belitildi.

İlerleyen saatlerde yaralı bir asker daha şehit oldu.

Savaş uçakları, bölgede belirlenen terör hedeflerine hava harekâtı düzenledi. 19 hedef yerle bir edildi. Operasyonun başından bu yana öldürülen terörist sayısı bin 266'ya yükseldi.

Cemiliye köyü, Hacı İskender ve Tel Adil köyleri de terör örgütü PKK/YPG'den temizledi.

Hatay'ın Cilvegözü ilçesi Oğulpınar sınır karakolunda konuşlu fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlar ile Azez - Afrin sınırında bulunan PKK/YPG hedefleri vurulmaya devam ediliyor.

ulusal.com.tr

Doğu Perinçek'ten önemli açıklamalar Gündem Yazı gönderildi! PÖH'ler Afrin'e gidiyor Gündem Sınırda büyük hareketlilik: Çok sayıda asker ve OBÜS sevkıyatı yapıldı Gündem 'Gençlerin adayı Doğu Perinçek' Gündem