Genel Merkez ile muhalifler arasında kurultay restleşmesi sürüyor

MHP'de Genel Merkez ile parti içi muhalefet arasında olağanüstü kurultay restleşmesi devam ediyor. Son olarak Genel Merkez, muhaliflerin olağanüstü kurultay talebiyle dava açtığı mahkemenin yetkisiz olduğunu öne sürerek, davanın düşmesini talep etti. Muhalif kanat ise aynı görüşte değil. İddialara göre muhaliflerin elinde mahkemenin yetkili olduğuna dair emsal teşkil edecek Yargıtay kararları var

Abone ol

MHP'de parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay talebini yargıya taşımasına karşılık Genel Merkez'in mahkemeye yaptığı savunma ile yeni bir aşamaya geçildi.

Mevcut yönetim mahkemeye yaptığı savunmada, muhalif kanadın davayı açtığı Sulh Ceza Mahkemesi'ni yetkisiz olduğunu öne sürerek davanın düşmesini talep etmişti. Muhalif kanat ise aynı görüşte değil.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre, Genel Merkez'in bu hamlesine karşılık parti içi muhalefetin elinde, mahkemenin yetkili olduğunu gösteren Yargıtay kararları var.

MHP Yönetimi tüzükte yer alan "Kurultay çağrılabilir" ifadesi ile kendisine kurultay toplamak için takdir yetkisi verildiğini belirtiyor. Muhalifler ise 548 delege imzasıyla bu gerekçenin saf dışı bırakılacağı görüşünde.

Başını Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın çektiği muhalifler, mahkemenin en kısa sürede kendi lehlerine karar vereceğini belirtiyor.

Öte yandan MHP Genel Merkezi kendisine bayrak açan teşkilatları tasfiyeye devam ediyor. Son olarak İstanbul Eyüp İlçe Şubesinin yönetimi de görevinden uzaklaştırıldı.

ulusalkanal.com.tr

Birleşik Kamu İş Ankara’da kadına yönelik şiddeti protesto etti Gündem Davutoğlu: Fezlekeleri Meclis'e göndereceğiz Gündem Terör örgütü PKK'nın gerçek yüzünü anlattılar Gündem Danıştay, AKP’nin Milli Bayramlara ilişkin genelgesini iptal etti Gündem