Afganistan'daki Bagram Üssü gece saatlerinde terk edildi

ABD ordusu, Afganistan'daki en büyük askeri üssü Bagram'ı arkasına bakmadan terk edip kaçtı. Amerikalı askerler giderken, yüzlerce sivil ve zırhlı aracı da geride bıraktı. Mezar'ı Şerif'teki Alman üssü de benzer şekilde terk edildi. Afgan yetkililer, Amerikan askerlerinin ayrılmasının ardından Bagram üssünün yağmalandığını açıkladı.

Abone ol

ABD, Afganistan'daki Bagram üssünü gece saatlerinde kaçarcasına boşalttı.

ABD'nin alal acele üssü terketme kararından Afgan ordusu bile ertesi sabah haberdar oldu. ABD askerleri yüzlerce sivil, zırhlı araç ve binlerce mühimmatı da kaçarken geride bıraktı.

Amerikan Associated Press haber ajansının haberinde üssün 2 Temmuz Cuma günü boşaltıldığı açıklanırken, tahliyeden Afgan ordusuna haber verilmediği ifade edildi.

Bagram Üssü Komutanı General Mir Asadullah Kohistani, ABD'li askerlerin 10 binlerce şişe su, enerji içeceği ve hazır gıda ile yüzlerce sivil ve zırhlı aracı da geride bıraktığını belirtti.

Terk edilen üsse giren kimliği belirsiz kişiler, ABD askerlerinin eşyalarına el koydu. Basketbol toplarından teknolojik ve askeri ekipmana kadar yağmalanan ürünler üssün dışında satışa başlandı.

Mezar-ı Şerif'te üsleri bulunan Almanya da Afgan ordusuna haber vermeden şehirdeki üslerini terk etti.

Resmi açıklama geldi: Tokyo Olimpiyatları seyircisiz yapılacak Dünya Lübnan'da uçak kazası Dünya İngiltere Başbakanı Boris Johnson Afganistan'daki askeri misyonlarının sona erdiğini belirtti Dünya Çin'den su altı insansız araç: Aracın detayları açıklandı Dünya