Bankaların bu oyunlarına kanmayın!

Bankaların vatandaşın izni olmadan yüksek faizlerle kredili mevduat hesabı açması Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından müşterinin onayına bağlanmıştı. Karları düşürmek istemeyen bankaların yeni hamlesi kredi kartı ile yüksek faizli nakit avans kullandırmak oldu. Avans için davet de cep telefonu mesajıyla gönderiliyor.

Abone ol

Bankaların Kredi uygulamalarının biri bitmeden diğeri başlıyor.

Bir yıl öncesine kadar bankaların kredili mevduat hesabı açma uygulaması Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından sınırlandırılmış, müşteri onayının alınması şartı getirilmişti.

Düzenleme bankaların en önemli gelir kapılarından birini kapatınca bankalar da çareyi kredi kartında buldu.

Kredi kartı üzerinden müşterilere artık bir kalemde 100 lira nakit avans veriliyor. Bankalar aylık yüzde 9 a varan faiz oranıyla daralan kar marjlarını telafi etmeye çalışıyor.

Kredi kartlarına tanımlanan nakit avans kredileri , aslında vatandaşları yanlış bir algıya sürüklüyor.

Kredi kartından nakit çektiği zaman yüzde 2.2 yasal faizi ödeyecek olan yurttaşın, mesaj göndererek kredilendirmesi halinde ödeyeceği faiz yaklaşık 4 katına çıkıyor.

ulusalkanal.com.tr

Taner Yıldız: Fırsata dönüştüreceğiz Ekonomi İşçilere çip taktılar! Ekonomi Dolar tekrar yükselişe geçti! Ekonomi Sağlıkçılar grevde! Sadece acil ve yoğun bakım servislerinde hizmet veriliyor Ekonomi