Kıbrıs'ta yeni dönem 29 Haziran'da başlayacak!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Rum tarafı arasında esas müzakere süreci 29 Haziran'da başlayacak. Açıklama Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'dan geldi. Akıncı, müzakerelerde "tarama sürecinin" tamamlandığını belirtti.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Rum yönetimi arasındaki müzakerelerde yeni bir döneme giriliyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ara bölgede Rum lider Nikos Anastasiadis'le gerçekleştirdiği görüşmenin ardından bir açıklama yaparak, müzakerelerde "tarama sürecinin" tamamlandığını belirtti.

Müzakerelerde üçüncü resmi görüşmenin tamamlandığını, dördüncüsünün ise 29 Haziran'da yapılacağını kaydeden Akıncı, "müzakerelerde tarama süreci sona erdi" dedi.

Türk görüşleri, Rum görüşlerinden oluşa ve henüz üzerinde mutabakat sağlanamamış konuların belirlendiğini belirten Akıncı, 29 Haziran'dan itibaren liderlerin de müzakerelere aktif bir şekilde katılacağını belirtti. Akıncı, "iki kurucu devletin oluşturacağı federal bir yapıyı bir an önce kurmak hepimizin amacıdır" ifadelerini kullandı.

İki lider, 29 Haziran'da ara bölgede bir araya gelecek.

ulusalkanal.com.tr

Cezaevi müdürü suikastında yeni gelişme Gündem Rusya'dan Türkiye'ye nota! Gündem Kaç-Ak Saray'da Suriye toplantısı Gündem YSK'dan AKP'ye ret Gündem