Kadınlar teknolojide öne çıkıyor: Teknolojide Kadın Derneği kadın yapay zeka uzmanı eğitimi başlattı

Teknolojide Kadın Derneği, Türkiye’de bir ilke imza atarak kadınların yapay zekâ üretiminde rolünü artırmak amacıyla özel bir eğitim programı başlattı. Teknolojide sayıca az olan kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanarak iş gücünde cinsiyet çeşitliliği sağlanacak.

Abone ol

Kadınlar teknoloji üretiminde de öne çıkacak.

Türkiye’de bir ilke imza atılıyor. Kadınların yapay zekâ üretiminde rolü artacak ve teknolojinin üretim tarafında kadınların yer alması teşvik edilecek.

Teknolojide Kadın Derneği, özel bir eğitim programı başlattı. Programla birlikte, bilim ve teknoloji dünyasında kadınların potansiyellerinin keşfetmesi, fırsat eşitliğinin sağlanması ve teknoloji sektöründe faaliyet gösteren kadın sayısının artması hedefleniyor.

62 KADINA YAPAY ZEKÂ EĞİTİMİ VERİLECEK

Udacity ile birlikte başlanan projeyle 62 kadına yapay zekâ eğitimi verilecek.

Program kapsamında kurumsalda çalışan kadın yöneticilerin yanı sıra yeni mezun genç kadınlar 4 ay boyunca dünyanın önde gelen online eğitim kuruluşlarından Udacity’nin çevrimiçi derslerine katılacak.

Eğitimlerle yapay zekâ yetkinliklerini geliştirecek olan yeni mezun katılımcılar, program sonunda destekçi firmalarda çalışma fırsatına kavuşacak.

Projenin en çok dikkat çeken yönü ise eğitimlerin ücretsiz verilmesi. Ayrıca verilen eğitimler çevrimiçi de gerçekleştirilebileceği için Türkiye'nin her yerinden katılım sağlanabilecek.

Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Başkanı Zehra Öney, yapay zekanın hem iş dünyasında hem de yaşamın farklı alanlarında yoğun biçimde kullanıldığına dikkat çekti.

Teknolojide Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Sektörel İş Birliği Komitesi Başkanı Meltem Bakiler Şahin, projenin ekonomiye katkılarına dikkat çekti.

Çözüm bulunmazsa yeniden ekim yok! Çiftçiler faizlerin silinmesini borçların ertelenmesini istedi Ekonomi Üreticiler Ankara Ulus Meydanı'nda buluşacak Ekonomi Tapu yolsuzluğunda 32 şüpheli tutuklandı Ekonomi Eylül'de zam şampiyonu kömür oldu Ekonomi