Kumpasların hakim ve savcılarına soruşturma izni verildi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, kumpas davalarında görev alan hakim ve savcıların soruşturulması için kritik adımı attı. Kumpaslarda görev alan hakim ve savcılar hakkında soruşturma izni verildi. HSYK 2'nci Dairesi'nin kararı, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, KPSS ve Kozmik Oda aramasına katılan savcıları kapsıyor.

Abone ol

Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının çöküşü ile tertip merkezine yönelik soruşturmalara bir yenisi eklendi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk Davalarına bakan hakim ve savcılara soruşturma izni verdi.

Bu kararla, Ergenekon Davası'na bakan Özel Görevli İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, duruşma savcıları ve soruşturma savcıları hakkında soruşturma açılacak. Bu kapsamda Hasan Hüseyin Özese, Zekeriya Öz, Fikret Seçen gibi isimler hakkında soruşturma yürütülecek.

HSYK, KPSS dosyasını sümenaltı eden savcıların ve Kozmik Oda'da arama yapan savcıların da soruşturulmasına hükmetti. Bu talimat doğrultusunda KPSS doyasına bakan Savcı Şadan Sakınan ve Kozmik Oda savcısı Mustafa Bilgili de soruşturulacak.

HSYK 2'inci Dairesi'nin soruşturulmasını istediği, Kozmik Oda hakimi Kadir Kayan'ın durumuna Yargıtay karar verecek. Yargıtay üyesi olan Kayan'ın soruşturulması için Yargıtay Başkanlığı'nın da onayı gerekiyor.

ulusalkanal.com.tr

PKK kurucuları, HDP'nin listesinde! Gündem Hamdi Topçu neden istifa ettiğini açıkladı Gündem Metin Feyzioğlu: Teröristlere "yandan buyurun" demişler Gündem AKP adayları kimler olacak? Gündem