Jandarma araç çalan El Kaide şebekesini çökertti

Ankara İl Jandarma Komutanlığı Suriye'ye çalıntı araç kaçıran El Kaide örgütünü çökertti. Operasyon kapsamında 3 Türk vatandaşı ile 3 Suriye uyruklu kişi adliyeye sevk edildi. Benzer yöntemlerle bine yakın aracın Suriye'ye götürüldüğü de ortaya çıktı.

Abone ol

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, başarılı bir operasyona imza attı. Jandarma, El Kaide örgütünün Suriye'deki kolu El Nusra cephesine İstanbul-Bolu-Ankara-Adana-Hatay istikametini kullanarak çalıntı araç taşıyan şebekeyi çökertti.

Araçların bombalama eylemlerinin yanı sıra arkasına makineli tüfek ya da roketatar takılarak kullanıldığı öğrenildi.

Operasyon sonucunda 3'ü Türk vatandaşı 3'ü de Suriyeli olmak üzere toplam 6 kişi gözaltına alındı. Şebeke üyelerinin çalıntı araçları Suriye'ye götürmek için de ilginç bir yöntem kullandığı tespit edildi. Zanlıların araçlara sahte ya da aynı marka ve renkteki başka araçlara ait klonlanmış plakaları taktığı belirlendi.

Operasyonda ele geçirilen 13 kamyonet, 6 otomobil ve 1 çekiciye el konuldu.

Ulusal Kanal daha önce araçları çalınarak Suriye'ye kaçırılan oto kiralama yetkilileriyle görüşmüş Türkiye'den Suriye'ye çalıntı araç sevkiyatını ortaya çıkarmıştı.

(İlgili haberi okumak için aşağıdaki görsele tıklayınız)

ulusalkanal.com.tr

İşçiler slogan attı, AKP salonu terk etti Gündem Emniyet'te Cemaat'e 'altın vuruş' hazırlığı Gündem Cilvegözü'nde 18 kişinin ölümüne neden olan sanık itiraf etti Gündem Küfür gibi anket Gündem