Suriye ordusu, Rakka'ya girdi

Rus jetlerinin desteğiyle Suriye ordusunun teröristleri hedef alan kara operasyonları devam ediyor. Suriye ordusu son olarak IŞİD’in başkenti olduğu belirtilen Rakka Eyaleti’ne girdi, terör örgütüne büyük darbe vurdu. Terör örgütü PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin en büyük bileşeni olduğu ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nin de Rakka’ya kuzeyden ilerlediği iddia ediliyor.

Abone ol

Rus jetleri vuruyor, Suriye ordusu kara harekâtını sürdürüyor.

Son olarak Suriye ordusu Rusya’nın hava desteğiyle Rakka Eyaleti’ne girdi. İngiltere merkezli Gözlemevi, Rus uçaklarının Hama’nın Rakka’ya komşu olan sınırlarına yoğun hava operasyonu düzenlediğini duyurdu.

Suriye ordusu, böylece IŞİD’in 2014 Ağustosunda kontrol altına almasından bu yana ilk kez Rakka Eyaleti’ne girdi.

Suriye ordusunun Rakka kentine 40 km mesafede olan Tabka barajına ve Rakka'yı Halep'e bağlayan ana yola ulaşmaya çalıştığı belirtiliyor. Çatışmalarda en az 25 IŞİD’linin etkisiz hale getirildiği ifade ediliyor.

Türkiye’nin terör örgütü kabul ettiği Amerika’nın “kara gücüm” dediği PYD’nin en büyük bileşeni Suriye Demokratik Güçleri ise 24 Mayıs’ta kente kuzeyden operasyon başlatmıştı.

ABD destekli güçlerin Fırat Nehri’nin batısında yer alan Mınbiç’te Til Um Serrac Tepesi’ni IŞİD’ten aldığı iddia ediliyor, Minbic- Rakka karayolunun kesildiği öne sürülüyor.

ulusalkanal.com.tr

Suriye: Kalbi kırık bir sevgili Dünya Ulusal Kanal, İpek Yolu'nun parlayan yıldızı Horgos'ta Dünya Rus lider kesin sonuç için Suriye'ye "özel kuvvet" göndermeyi planlıyor Dünya PYD, ABD’nin terör listesinde yer almadı Dünya