Cirit, Mehmet Akarca’ya mazbatasını verdi

Yargıtay’ın yeni başkanı 267 oyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca oldu. Yaş haddinden emekli olan İsmail Rüştü Cirit, Akarca’ya mazbatasını verdi. Yeni Yargıtay Başkanı’nın ilk açıklaması ise infaz düzenlemesine ilişkin oldu. Akarca, değişiklik için tutuklu dosyalarının çıkarıldığını belirtti.

Abone ol

Yeni Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca oldu.

Eski Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in yaş haddinden emekli olmasının ardından Yargıtay Başkanlığı seçimleri yapıldı. 332 Yargıtay üyesinin oy kullandığı seçimlerin ikinci turundan sonuç çıktı. Adaylardan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca 267 oy aldı, Yargıtay’ın yeni başkanı oldu. Mazereti olan, rahatsız olan bazı üyeler seçime katılamadı. Eski Başkan Cirit, Akarca’yı tebrik etti.

Cirit, bugün sembolik bir tören yaptıklarını, "korona günleri" geçince daha büyük bir tören yapacaklarını söyledi. Akarca, daha sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı makamından Yargıtay Başkanlığı makamına geçti. Cirit, Akarca’ya mazbatasını verdi, cübbesini giydirdi. Akarca da Cirit'e, Yargıtay’a sunduğu hizmetlerden dolayı şükranlarını sundu. Akarca, elinden gelen gayreti göstereceğini vurguladı.

Yeni Yargıtay Başkanı’nın ilk açıklaması da ceza infaz düzenlemesine ilişkin oldu.

Akarca, ayrıca çalışmaların yeni tip koronavirüse karşı alınan tedbirler doğrultusunda yapılacağını belirtti.

Mehmet Akarca, Yargıtay üyeliğine 2010'da, Yargıtay Ondördüncü Ceza Dairesi Başkanlığı'na 2013’te seçilmişti. Akarca, ayrıca Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından gösterilen adaylar arasından Cumhurbaşkanı tarafından 2015'te ilk kez, 2019'da ise ikinci kez Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seçildi.

ulusal.com.tr

Bağcılar'da, yaşlı vatandaşa zorla maske takan ve kolonya döken kişi gözaltına alındı Gündem Öncü Gençlik için mücadele evde de devam ediyor Gündem Ticaret Bakanı Pekcan'dan temassız ihracat açıklaması Gündem Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüsten 7 kişi daha hayatını kaybetti Gündem