Rıza Sarraf davasının hakim ve savcılarının hedefinde Türkiye var

Rıza Sarraf davasının hakim ve savcılarının hedefinde Türkiye var. 4 Aralık'taki duruşma yaklaşırken Amerika'dan peş peşe açıklamalar geliyor. Davanın hakimi Richard Berman Türkiye'ye "elinizde belge varsa gönderin" çağrısı yaptı. Newyork Güney Bölgesi Başsavcı vekili Joon H. Kim de "Sanıklar ciddi suçlarla itham ediliyor" açıklamasında bulundu.

Abone ol

Rıza Sarraf davası üzerinden Ankara ve Washinton karşılıklı diplomatik ataklar yaparken, davanın hakim ve savcılarından peş peşe açıklamalar geldi.

İlk açıklamayı davanın hakimi Richard Berman yaptı. Türk makamlarına çağrıda bulundu; "Türk yetkililer Atilla, Zarrab ve diğer sanıkların savunmasına katkıda bulunmak istiyorlarsa, ellerindeki delilleri avukatları ile paylaşabilirler. Bu Halkbank çalışanları için de geçerli" dedi.

New York Güney Bölgesi Başsavcı vekili Joon Kim de soruşturmayla ilgili ilk kez konuştu. Kim, "Sanıklar ciddi suçlarla itham ediliyor" açıklamasında bulundu.

Kim, eski savcı Preet Bharara ve kendisi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma açılması ile ilgili olarak da "Duyunca şaka sandım, bu çok komik" yorumunu yaptı.

Bu arada Türkiye'ye yönelik açıklamalarda bulunan davanın yargıçları hakkında çeşitli bilgiler de bir bir ortaya çıkıyor. Bhrara’nın yerine davaya bakan savcı Kim’in geçmişteki suç dosyası kabarık.

Bharara’nın önerisiyle bu göreve getirilen Kim’in hakkında önemli 3 iddia var. Bunlardan biri rüşvet karşılığında ifade değiştirilmesi. Diğeri avukatlığını yaptığı Arjantin hükümeti adına açıklama yaparak Arjantin yönetimini zor durumda bırakması. Üçüncü iddia ise dolandırıcılık.

ulusal.com.tr

Erdoğan ile Ruhani görüştü Gündem FETÖ'nün finans kaynaklarına yönelik soruşturmada 6 tutuklama Gündem SBaşbakan Yıldırım: Soçi'de önemli bir karar açıklanacak Gündem AKP'den Rasim Ozan Kütahyalı açıklaması Gündem